Katri Kulmuni astui omiensa eteen – kohun keskellä ollut keskustan puoluevaltuusto kokoontuu

Keskusta kokoontui puoluevaltuustoon – katso Katri Kulmunin puhe 23:33
Katri Kulmuni kertoi puheessaan piinaviikoistaan ja siitä, miten taivutteli Vanhasen rahaministeriksi.

Keskustan puoluevaltuusto pitää tänään etäkokouksen puoluetoimistollaan Helsingin Apollonkadulla. Kokous alkaa keskustan puheenjohtaja Katri Kulmunin poliittisella puheella.

Keskusta on viime aikoina ollut oikeassa pyörremyrskyssä, kun Kulmuni erosi viime viikolla valtiovarainministerin paikaltaan viestintäkoulutuskohun takia. Hän tilalleen tuli eduskunnan puhemies Matti Vanhanen.

Katri Kulmuni erosi valtiovarainministerin tehtävästä viestintäkoulutuskohun jälkeen 2:04

Kulmuni kuitenkin ilmoitti jatkavansa puolueen puheenjohtajana ja olevansa myös käytettävissä keskustan puheenjohtajaksi alkusyksyn puoluekokouksen jälkeen.

MTV:n kysely: Kulmunille toivotaan haastajaa

MTV Uutiset teetti tällä viikolla kyselyn siitä, mitä keskustan kentällä ajatellaan muun muassa puolueen puheenjohtajan Katri Kulmunin asemasta.

Kysely osoittaa, että keskustan kentällä toivotaan puheenjohtajakisaa. Jopa 80 prosenttia keskustan piirihallituksissa istuvista toivoo, että Kulmuni saisi haastajan Oulun puoluekokoukseen, joka pidetään syyskuun alussa.

Tutkimus tehtiin 8. kesäkuuta ja 12. kesäkuuta välisenä aikana eli sen jälkeen, kun Kulmuni oli eronnut valtiovarainministerin tehtävästä ja ilmoittanut jatkohaluistaan puolueen puheenjohtajana.

Kyselyyn vastasi 141 henkilöä, jolloin vastausprosentiksi muodostui 46 prosenttia.

Annika Saarikko on kyselyssä suosituin ehdokas seuraavaksi puheenjohtajaksi. Varsinaissuomalainen Saarikko saa kyselyssä 43 prosentin kannatuksen. Lappilaisen Kulmunin jatkoa toivoo 26 prosenttia vastaajista.

Lue myös:

    Uusimmat