Mainos

Kohukauppias lähtee kesäkiertueelle – tuunautti hämmentävän kauppabussin

Jounin kaupan uusi kauppa-auto starttaa kiertueen ensi maanantaina. Sitä ennen autoon on mahdollista käydä tutustumassa Kiimingissä Nesteen kylmäasemalla 5. kesäkuuta kello 12–14.

Jounin kaupan kauppias Sampo Kaulanen on tullut tutuksi erikoisista tempauksistaan sosiaalisessa mediassa. 

Kaulasen vaimo Michele Murphy-Kaulanen ja hänen assistenttinsa saivat idean kauppa-autosta viime syksynä. Alun perin tarkoituksena oli hankkia vanhan ajan kauppa-auto.

– En halunnut perinteistä autoa vaan sellaisen mikä kääntää jokaisen vastaantulijan pään, kauppias kertoo.

Auto on Pohjolan Matkojen entinen bussi, jonka Bad Boys Tuning ja Kimmo Takarautio remontoivat kuluneen puolen vuoden aikana.

– Auto on kokenut täydellisen muodonmuutoksen ja sinne on laitettu muun muassa karaokevehkeet ja kairan kovimmat poppikoneet. Koneessa on oma sähkövoimala, joten sen ei tarvitse olla aina pistokkeessa pysähtyessään.

Auto on muutoskatsastettu C-kortilla ajettavaksi, jotta kauppias voi itse ajaa bussia. 

– Suoritin ammattipätevyyspäivät työn ohella viime huhtikuussa. Nyt minulla on muun muassa trukkikortti, tieturvallisuuspassi ja tietoa siitä, miten kuormia sidotaan. Missään vaiheessa ei kuitenkaan testattu, että osaanko ajaa bussia, Kaulanen kertoo.

– Olen suorittanut C-kortin vuonna 2004, mutta sen jälkeen en ole henkilöautoa suurempaa ajanut. Täytyy huomenna käydä radalla vähän harjoittelemassa ennen kuin uskalla hypätä rattiin!

Auto tullaan näkemään Suomen suvessa erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Hyväntekeväisyyttäkin tullaan harrastamaan. Suunnitelmissa on myös ajaa Rotterdamin joulumarkkinoille.

– Tämä oli iso ponnistus ja tämän mahdollisti yli sata firmaa ympäri Suomea. Tällaista positiivista mieninkiä ja yhteistyötä tämä maa kaipaa, Kaulanen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.