Kohu Ellen DeGeneresin ohjelman ympärillä jatkuu – lukuisat työntekijät syyttävät vastaavia tuottajia seksuaalisesta häirinnästä

0:38
Ellen Degeneres jäi jumiin keskelle Kalifornian hurjia olosuhteita.

Lähes 50 The Ellen DeGeneres Show -ohjelman entistä työntekijää syyttää ohjelman kolmea vastaavaa tuottajaa seksuaalisesta häirinnästä.

Juontaja Ellen DeGeneresin, 62, huippusuositun keskusteluohjelman The Ellen DeGeneres Show'n ympärillä käyty kohu sakenee entisestään. Aiemmin tällä viikolla uutisoitiin, että ohjelman tuotanto joutuu sisäisen tutkinnan kohteeksi, sillä ohjelman kulisseista on noussut esiin syytöksiä henkilökunnan kaltoinkohtelusta. Aiemmin kerrottiin, että syytökset koskevat rasistisen, toksisen sekä pelottelevan ilmapiirin luomista työpaikalla, kuin myös muun muassa epäoikeudenmukaisia irtisanomisia.

Nyt esiin on noussut lisää syytöksiä, sillä nimettöminä pysyttelevät työntekijät ovat syyttäneet ohjelman tuotantoa myös seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kertoo BuzzFeed. Kymmenet naiset sekä miehet ovat esittäneet syytöksiä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ohjelman kulisseissa. Syytöksien kohteena ovat ohjelman vastaavat tuottajat. 

BuzzFeedin mukaan pääkäsikirjoittaja-vastaava tuottaja Kevin Leman oli pyytänyt erästä työntekijää antamaan hänelle suuseksiä kylpyhuoneessa työpaikan juhlissa vuonna 2013. Lisäksi useiden muiden syytösten mukaan Leman on kosketellut epäsopivasti useita työntekijöitä sekä puhunut vihjailevaan sävyyn. Syytösten mukaan Lemanin kohteet olivat usein nuoria työntekijöitä, joilla ei ollut kovinkaan korkeaa asemaa ohjelman tuotannossa. 

– Hän saattoi tehdä niin vaikka kymmenen ihmisen edessä, ja kaikki nauroivat koska "Kevin on vaan Kevin". Mutta vaikka olet korkeassa asemassa ja vallan kahvassa yrityksessä, et vaan silti voi koskettaa minua niin, entinen työntekijä kertoo. 

Leman on kiistänyt kaikki häneen kohdistuneet syytökset seksuaalisesta hyväksikäytöstä. 

Myös vastaavan tuottajan Ed Glavinin on syytetty käyttäytyneen sopimattomasti tuotannon naisten kanssa. Syytösten mukaan Glavin on kosketellut naisia erityisesti ohjaamossa. Syytösten mukaan koskettelua tapahtui sopimattomalla tavalla, vaikka paikalla olisi ollut paljon muitakin ihmisiä. Glavin ei ole vastannut syytöksiin. 

– Tietenkään kukaan ei halua tulla tulla kosketetuksi toisen puolesta epämukavalla tavalla... mutta heitä ei halunnut ärsyttää, tai saisi potkut, joten se oli vain sitä pelon kulttuuria, toinen entinen työntekijä kertoo. 

Kaiken kaikkiaan 47 ohjelman entistä työntekijää on syyttänyt Glavinia johtamisesta, joka perustui pelotteluun ja uhkailuun. 

Syytteet kohdistuvat myös tuottaja Jonathan Normaniin, joka syytösten mukaan muun muassa yritti antaa suuseksiä eräälle entiselle työntekijälle. Myös Norman on kiistänyt häneen kohdistuneet syytökset. 

Joidenkin entisten työntekijöiden mukaan DeGeneres ei puolestaan itse olisi tietoinen siitä, mitä ohjelman kulissien takana tapahtuu, sillä hän ei vietä niin paljon aikaa tuotannon henkilökunnan kanssa. Joidenkin epäilysten mukaan ohjelman tuottajat myös pimittäisivät DeGeneresiltä tietoa. Toiset haastatellut ovat taas sitä mieltä, että DeGeneresin olisi mahdotonta olla tietämättä tapahtumista, sillä hän tekee suurimman osan töistään juuri ohjelman vastaavien tuottajien kanssa.

– Hän tietää , että siellä tapahtuu vääryyksiä, mutta hän ei myöskään halua kuulla niistä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja