Ellen DeGeneresin huippusuosittu keskusteluohjelma joutuu sisäiseen tutkintaan – tuotannon kulisseista kantautunut useita väitteitä henkilökunnan kaltoinkohtelusta

Ellen DeGeneres jumissa Kalifornian hurjissa oloissa 0:38
Ellen Degeneres jäi jumiin keskelle Kalifornian hurjia olosuhteita.

Ellen DeGeneresin ohjelman tuotannon kulisseissa esiintyy nimettömien lähteiden mukaan esimerkiksi rasismia sekä erilaisia väärinkäytöksiä.

WarnerMedia on aloittanut sisäisen tutkinnan huippusuositusta keskusteluohjelmasta The Ellen DeGeneres Show'sta, jota juontaa nimen mukaisesti yhdysvaltalainen Ellen DeGeneres, 62. Tutkinta johtuu useista ohjelman työyhteisön sisäisistä ongelmista, joista on tehty ilmoituksia, kertoo Variety. Ohjelmaa on esitetty vuodesta 2003 lähtien.    

Ohjelman työntekijöille lähetettiin viime viikolla muistio, jossa kerrottiin, että WarnerMedian henkilöstöosasto sekä ulkopuolinen, toistaiseksi nimetön konsulttitoimija tulevat haastattelemaan nykyisiä sekä entisiä ohjelman henkilökunnan jäseniä heidän kokemuksistaan ohjelman tuotannosta. 

Viime aikoina on uutisoitu runsaasti tapauksista, joiden mukaan työolot ohjelman parissa eivät ole olleet kohdillaan. Keväällä muun muassa Yhdysvalloissa uutisoitiin siitä, kuinka tuotannon jäseniä kohdeltiin koronaviruspandemiasta aiheutuneiden poikkeusolojen aikana. Tuolloin kaksi anonyymina pysyttelevää lähdettä kertoi muun muassa siitä, ettei ohjelman ydinhenkilökunta saanut yli kuukauteen kirjallista tietoa työajoistaan, palkastaan, eikä työnantaja tiedustellut lainkaan heidän fyysisen tai psyykkisen terveydentilansa tilannetta. 

Keväällä ohjelman tuotantoon palkattiin lisää jäseniä, jotta DeGeneres pystyi nauhoittamaan ohjelmaa jossain muodossa etänä kotoaan Kaliforniasta käsin. Kun lopulta työntekijöille tiedotettiin asioista, he saivat nimettömien lähteiden mukaan tiedon siitä, että lähes kaikkien palkkaa supistettiin jopa 60 prosenttia, vaikka ohjelma pyöri tauotta televisioruuduissa poikkeusajasta huolimatta. Varietyn mukaan ohjelman henkilökunnan palkat nostettiin takaisin normaalille tasolle ennen lehden julkaisemaa artikkelia asiasta. 

Lisäksi heinäkuussa ohjelman tuotannosta kantautui väitteitä rasistisesta sekä pelottelevasta ilmapiiristä. Ohjelman tuottajat, joista osaa on myös syytetty toksisen työilmapiirin edistämisestä, ovat antaneet oman lausuntonsa asiasta. 

– Olemme todella murtuneita sekä surullisia kuullessamme, että edes yhdellä ihmisellä tuotantoperheessämme on negatiivinen kokemus. Se ei ole sitä, ketä olemme ja mitä pyrimme olemaan, eikä se ole se missio, jonka Ellen on meille asettanut, ryhmän yhteisessä lausunnossa sanotaan. 

– Tiedoksi, päivittäinen vastuu Ellenin show'sta on täysin meillä. Me kaikki suhtaudumme tähän erittäin vakavasti ja ymmärrämme, kuten monet maailmassa paraikaa oppivat, että meidän on pystyttävä parempaan, sitouduttava olemaan parempia ja tulemme olemaan parempia. 

Lue myös:

    Uusimmat