Kimi Räikköstäkin auttanut rangaistus sai F1-tallipomon raivostumaan: "Kuin kiusaamista – missä me oikein elämme?"

Haas-tallipomo Günther Steiner tyrmää kansainvälisen autoliiton FIA:n Romain Grosjeanille antaman rangaistuksen. Grosjeanin katsottiin syyllistyneen estelyyn formula ykkösten Bahrainin GP:n aika-ajossa. 

McLarenin Lando Norris joutui vaaratilanteeseen nopealla kierroksellaan 1. osiossa, kun hän oli lähellä törmätä Grosjeaniin kovavauhtisen suoran päässä. 

Tuomaristo katsoi Grosjeanin ajaneen tilanteessa varomattomasti ja hidastelleen Norrisin edessä.  

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Bahrainin GP suorana 29.-31.3.
Su: Bahrainin GP klo 18.10, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Vaikka sekä Norris että Grosjean syyttivät vaaratilanteesta Ferrarin Sebastian Vetteliä, joka oli ohittamassa Grosjeanin viimeisessä mutkassa ennen nopean kierroksen aloittamista, ranskalaiskuskia rangaistiin. 

Hän sai tilanteesta yhden rangaistuspisteen ja kolmen lähtöruudun sanktion, mikä pudotti hänet 11. ruutuun. Muun muassa Alfa Romeon Kimi Räikkönen nousi tämän myötä yhden pykälän lähtöruudukossa

Rangaistuspinnoja Grosjeanilla on nyt kahdeksan, ja hänen pitää pysyä alle 12 pisteessä Espanjan GP:hen saakka välttääkseen yhden kilpailun mittaisen pannan. 

Steiner ei sulattanut sanktiota. 

– Hän ei tehnyt mitään väärää. Hän ei saanut viestiä tiimiradiossa. Miksi hänelle annettiin rangaistuspiste? Tuo on kuin kiusaamista, Steiner kommentoi motorsport.comin mukaan.  

– Tämä on täysin sopimatonta. Täysin väärä päätös. Voimme keskustella kolmen lähtöruudun rangaistuksesta, mutta rangaistuspiste? Missä me oikein elämme?

Haas-pomon mukaan kisatuomaristolle keskusteleminen oli yhtä tyhjän kanssa. 

– Yritin keskustella heidän kanssaan, mutta jos et ymmärrä, niin et ymmärrä. Jos et halua ymmärtää, niin et ymmärrä. En tiedä, pettynyt Steiner summasi. 

Aika-ajo oli Haasille kuitenkin menestys, sillä tallin toinen kuljettaja Kevin Magnussen ajoi upeasti kuudenteen ruutuun. 

Lue myös:

    Uusimmat