Kimi Räikkönen hyötyi, kun ex-tallikaveri sai rangaistuksen – todellinen syypää olikin Sebastian Vettel!

Alfa Romeon Kimi Räikkösen lähtöruutu parani yhdellä pykälällä, kun Haasin Romain Grosjean sai kolmen lähtöruudun rangaistuksen lauantain aika-ajon tapahtumista. Koko vyyhdissä taustalla oli tekijä, joka ei saanut lopulta minkäänlaisia rangaistuksia.

Bahrainin GP:n tuomaristo näki, että Grosjean aiheutti tarpeettomalla hidastamisella vaaratilanteen aika-ajojen ensimmäisessä osiossa.

Tilanteessa McLarenin Lando Norris oli ajamassa nopeaa kierrosta. Norris joutui tekemään hyvin äkillisen jarrutuksen, kun edessä ollut Haas-kuljettaja Grosjean ajoi odotettua hitaammin.

Tilanne näkyy ylhäältä videolta.

Aika-ajoissa kahdeksanneksi yltänyt Grosjean tipahti rangaistuksen myötä ruutuun 11. Samalla Grosejanin ex-tallikaveri Räikkönen pomppasi yhdeksännestä ruudusta pykälää edemmäs.

Mutta oliko Grosjean jupakan todellinen syypää?

Ei, ainakaan hänen ja tilanteessa mukana olleen Norrisin mielestä.

Molempien papereissa syypää oli Ferrarin Sebastian Vettel.

– Sebastian aiheutti koko sotkun, Grosjean täräytti GP Fansin mukaan.

– Hän ei noudattanut kirjoittamatonta sääntöä, jonka mukaan aika-ajoissa ei ohiteta juuri ennen viimeistä mutkaa, Grosjean jatkoi.

– Hän kuitenkin ohitti koko letkan, minkä myötä jouduimme kaikki odottamaan. Totta kai olisin halunnut mennä kovempaa. Hänen ohituksen takia jouduin odottamaan ylimääräiset 3-4 sekuntia. Se oli jotain, mihin emme olleet valmistautuneet. Se oli myös se syy, miksi minulle ei kerrottu, että Norris oli nopealla kierroksella.

Norris jakoi myös ymmärrystä Grosjeanille ja tämän hidastukselle.

– Vettel kusetti häntä, mikä ei ollut tietenkään mitenkään hienosti tehty, jos asioita mietitään kilpakuskin näkövinkkelistä, Norris ripitti saksalaiskuskia.

Vettel itse oli tuomariston tutkittavana toisesta tapauksesta, jossa häntä epäiltiin hidastelusta.

Vettel ei saanut kuitenkaan mistään tilanteesta rangaistuksia.

Sunnuntain kisaan paalulta lähtee Ferrarin Charles Leclerc. Vettel on ruudussa kaksi, kun taas Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas täyttävät ruudut kolme ja neljä.

Lue myös:

    Uusimmat