Kimalletta ja lumoa – kata tyylikäs pikkujoulupöytä

Pikkujoulukauden aikana on ihana kutsua ystäviä kylään ja etenkin silloin kuin pöytäkattaukset ovat kunnossa.

Pikkujoulussa tunnelman luominen on äärimmäisen tärkeää. Pöytäkattauksia tehdessä kannattaakin miettiä haluaako juhlistaan erittäin jouluiset vai haluaako välittää toisenlaista tunnelmaa.

Jouluvalmisteluihin lukeutuu yleensä pipareiden paistaminen, joten näitä herkkuja voikin hyödyntää myös pikkujoulukattauksessa. Valmista pipareista esimerkiksi roikkuvia koristeita. Halutessaan näitä leivonnaisia voi tarjota myös muutenkin. Punaiset, vihreät ja valkoiset koristeet ja kankaat saavat takuulla aikaiseksi jouluisen tunnelman.

Kimalteet ovat olennainen osa joulua, joten täytä pöytä upeilla kimaltavilla pöytäliinoilla tai servieteillä. Kulta, hopea ja valkoinen sopivat erinomaisesti yhteen, joten hyödynnä näitä värejä myös kattauksessa.

Pikkujouluja juhlistetaan hyvin harvoin, joten pöytäkattaukseen kannattaa todella panostaa ja hankkia esimerkiksi laadukkaita esineitä ja astioita.

Pikkujoulujen aikaan huoneiston voi jo halutessaan koristella kauttaaltaan joulukoristeilla. Joulukoristeet voivat olla väritykseltään muuhun kattaukseen sopivia tai niillä voi myös leikitellä ja valita hyvinkin erikoisia värejä.

Pikkujouluaterian voi ajatella olevan kuin lahja ystäville. Pöydän voikin kattaa niin, että se muistuttaa lahjapakettia. Valitse siis kattaukseen esimerkiksi valkoinen pöytäliina ja punainen nauha.

Jouluaiheiset astiat ovat upea lisä pikkujoulukattauksiin. Kattauksessa kannattaa panostaa upeaan pöytäliinaan, servietteihin ja näyttäviin astioihin. Myös kynttilät lisäävät lumoavaa tunnelmaa, mutta niiden kanssa täytyy kuitenkin olla varovainen.

Lue lisää:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja