Itsenäisyyspäivän näyttävät kukka-asetelmat onnistuvat myös omin käsin

Itsenäisyyspäivää on upea juhlistaa kukilla, ja kaikista parhaiten siihen sopivat kotimaiset kukat. Päivän värit - sininen ja valkoinen - saadaan helposti aikaiseksi kukkakimppuun tai istutukseen.

Sininen väri on kuitenkin kukissa harvinaisempi, eikä sitä luontaisesti löydykään aivan kaikista lajeista. Kukkia värjätäänkin usein itsenäisyyspäivän tienoilla sinisiksi. Niihin voidaan joko imeyttää väriliuosta, kastaa ne väriin tai suihkuttaa erikoisvärillä. Värjäys itsessään ei vaikuta kukan ikään.

Sinistä sävyä kimppuun tai istutukseen voidaan tuoda kätevästi myös erilaisilla koristeilla.

Ruukkukasveissa valinnanvaraa

Jos kukkien halutaan kestävän vaikkapa joulunpyhiin asti, kannattaa suunnata ruukkukasvihyllylle. Esimerkiksi valkoinen joulutähti kestää aivan varmasti itsenäisyyspäivästä jouluaattoon, kunhan se ei vahingossa saa vetoa avoimesta ikkunasta tai ovesta.

Valkoinen, säännöllisestä kastelusta ja sumutuksesta pitävä atsalea on juhlakukista ylellisimpiä. Myös ritarinkukka ja hyasintti ovat oikein oivia itsenäisyyspäivän kukkivia ruukkukasveja, ja hyasinttejä on sinisinäkin.

Kynttilä kukkaistutukseen

Itsenäisyyspäivän kynttilät voi sijoittaa kukkaistutuksen keskelle, kunhan kynttilöillä on riittävästi palotilaa myös loppuvaiheessa. Elävä kukka ei yleensä syty kynttilänliekistä, mutta liian lähellä oleva kynttilä voi aiheuttaa kasville vaurioita.

Matala asetelma tai istutus toimii oikein hyvin itsenäisyyspäivän juhlapöydässä, ja sen ylitse on mukava keskustella vastapäisen ihmisen kanssa.

Aina tyylikkäät leikkokukat

Leikkokukkakimppuihin löytyy paljon valkoisia upeita kukkia. Esimerkiksi ruususta, gerberasta tai tulppaanista saa taiottua hienostuneita kokonaisuuksia.

Itsenäisyyspäivään ne saadaan puettua sinisin koristein, esimerkiksi nauhoin tai muodikkain helmin. Leikkokukat ovat myös erityisen tervetulleita itsenäisyyspäivän

Lähde: Kauppapuutarhaliitto

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat