Kim Kardashianin somehiljaisuus jatkuu Kanye Westin kohupuheen jälkeen – näin räppäri on kohahduttanut aikaisemmin

Republikaanien presidenttiehdokas Kanye West aloitti kampanjansa Etelä-Carolinassa 2:39
"Melkein tapoin tyttäreni" – räppäri Kanye Westin puheesta nousi valtava kohu

Räppäri Kanye West väitti Twitterissä, että hänen vaimonsa Kim Kardashian yritti saada hänet lukkojen taakse lääkäreiden avulla. 

Supertähti Kim Kardashianin sosiaalisen median kanavissa on yhä hiljaista. Maailman seuratuimpiin henkilöihin Instagramissa lukeutuva Kardashian ei ole päivittänyt tililleen mitään sen jälkeen, kun hänen aviomiehensä Kanye West piti sunnuntaina kohua herättäneen puheenvuoron Etelä-Carolinassa.

Räppärinä tunnetuksi tullut West ilmoitti yllättäen heinäkuun alkupuolella pyrkivänsä Yhdysvaltain presidentiksi tämän vuoden vaaleissa. Vain pari viikkoa myöhemmin Westin tiimistä kerrottiin, ettei hän sittenkään ole mukana kilvassa. Sunnuntaina mies kuitenkin ilmestyi luotiliiveihin sonnustautuneena lavalle Etelä-Carolinassa ja puhui yleisölle valtavan tunnekuohun vallassa.

Rokotteiden ja aborttien vastustajaksi hiljattain Forbesin haastattelussa ilmoittautunut West aiheutti suurimman kohun puhumalla hänen ja vaimonsa Kim Kardashian-Westin esikoistyttärestä Northista, 7. West sanoi parin harkinneen aborttia, kun he saivat tietää raskaudesta.

– Minä melkein tapoin tyttäreni, räppäri sanoi kyynelehtien. 

– Vaikka vaimoni tahtoisi erota minusta tämän puheen jälkeen, hän toi Northin tähän maailmaan vaikka minä en olisi tahtonut. Hän suojeli lastamme.

People-lehdelle puhuneen lähteen mukaan tämä sai hänen vaimonsa raivostumaan silmittömästi. Lähteen mukaan Kardashian-West on pyytänyt, ettei perheen yksityiselämää nostettaisi esiin vaalikampanjassa, sillä hän tahtoo suojella pariskunnan neljää lasta.

– Kim rakastaa lapsiaan valtavasti ja tahtoo suojella heitä, sanoo lehdelle puhunut lähde.

Pariskunnan eriävistä mielipiteistä oli noussut lehtiotsikoita myös Forbesin haastattelun jälkeen, ja myös parin avioliiton on spekuloitu useita kertoja kuluvan vuoden aikana olevan kriisissä.

West on aiemmin kertonut kärsivänsä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Fanit huolestuivat, kun West syytti Twitterissä vaimoaan siitä, että tämä olisi ollut tulossa räppärin tiluksille Wyomingiin sulkeakseen tämän lukkojen taakse lääkäreiden avustuksella vaalitilaisuuden jälkeen. Kunniansa sai tunnin kestäneen Twitterissä nähdyn – ja sittemmin sieltä poistuneen – raivokohtauksen aikana kuulla myös anoppi Kris Jenner.

Westin presidenttiehdokkuutta on spekuloitu julkisuustempuksi. BBC:n mukaan West julkaisi Twitter-tilillään lauantaina kuvan, jossa näytti olevan kirjoitettuna tulevan albumin kappalelista.

Alkukesästä 2018 antamassaan haastattelussa West kertoi avoimesti mielenterveysongelmistaan. Fanit olivat kuitenkin spekuloineet asialla jo pidempään, sillä tähti oli kiidätetty vuonna 2016 sairaalahoitoon henkisen romahduksen takia ja hän joutui samasta syystä perumaan Saint Pablo -kiertueensa.

– Kuten sanoin levyllä, sairaus ei ole vamma, vaan supervoima, West sanoi kesällä 2018 viitaten samoihin aikoihin ilmestyneen ye-levyn riimeihin, joissa West paljastaa kärsivänsä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, mutta kokevansa sen supervoimana. 

Lisäksi uuden levyn kannessa on sanailua räppärin mielenterveysongelmasta.

– Vihaan elämää kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa, se on mahtavaa, kannessa luki.

Räppäri oli aiheuttanut kohun juuri ennen albumin julkaisua vihjattuaan haastattelussa orjuuden olleen valinta.

Myös kommentista noussut kohu aiheutti tiettävästi kitkaa Westin ja tämän vaimon välille. Tämä käy ilmi levyllä kappaleesta Wouldn't Leave, jossa West sanoo hänen vaimonsa soittaneen hänelle huutaen, että pariskunta menettää kaiken.

Kuten vaalitilaisuudessakin, hän vihjasi myös tuolloin erosta. West nimittäin väitti tuolloin antaneensa vaimolleen luvan jättää hänet, mutta Kardashian pysyi hänen rinnallaan.

People-lehden lähteen mukaan Westin mielenterveys horjuu myös tällä hetkellä.

– Kanye on voinut hyvin jo pidemmän aikaa. Menneisyydessä hän on kärsinyt sekä maanisista että depressiivisistä jaksoista kaksisuuntaisen mielialahäiriönsä takia. Juuri nyt hän kärsii taas, lähde sanoi.

– Kim on huolissaan ja koko hänen perheensä on huolissaan. Tilanne on Kimille todella stressaava, sillä Kanyen käytös on arvaamatonta. Hän on todella huolissaan.

Lehdelle puhuneen henkilön mukaan vaikeat jaksot kestävät yleensä muutamia viikkoja ja sen jälkeen tilanne palaa normaaliksi.

– Kim toivoo, että niin käy tälläkin kertaa.

Myös Kimin siskon Khloé Kardashianin Instagramien Stories-osiossa jakamat mielenterveyteen liittyvien mietelauseiden on Mirrorin mukaan tulkittu liittyvän Westin tilanteeseen.

– Voisiko olla enää yhtään ilmeisempää, että hän piikittelee Kanyeta? spekulaatiot kuuluivat.

Kardashian ja West alkoivat tapailla vuonna 2012. Alttarille he astelivat hulppeissa puitteissa vuonna 2014. Viime aikoina avioliiton on kerrottu olevan kriisissä muun muassa siksi, että avioparin välit ovat kiristyneet koronakaranteenin aikana.

Parilla on neljä lasta: 7-vuotias North, 4-vuotias Saint, 2-vuotias Chicago sekä reilun vuoden ikäinen Psalm.

Lue myös:

    Uusimmat