"Minä melkein tapoin tyttäreni" – Katso video: Presidenttiehdokas Kanye West aloitti kampanjansa todellisessa tunnekuohussa

2:39
"Minä melkein tapoin tyttäreni". Katso Kanye Westin tunteikas puhe yläpuolelta.

Kesällä Yhdysvaltain presidenttikilpaan mukaan ilmoittautunut artisti piti ensimmäisen virallisen kampanjatilaisuutensa Etelä-Carolinassa sunnuntaina.

Silmin nähden tunteikas Kanye West astui lavalle armeijaliivissä ja hänen päähänsä oli ajeltu vuosiluku 2020.

Mies kertoi tilaisuudessa muun muassa taistelevansa taloudellisen tasa-arvon puolesta sekä olevansa vahvasti pornoa ja aborttia vastaan.

Mietti ensimmäisen lapsensa abortoimista

West kertoi tunteikkaassa puheessaan, kuinka hän ja hänen vaimonsa Kim Kardashian-West olivat miettineet ensimmäisen lapsensa abortoimista. 

– Minä melkein tapoin tyttäreni, hän totesi puheessa. 

Samassa puheessa West viittasi omaan perhetaustaansa. 

– Minun äitini pelasti elämäni. Isäni halusi tehdä abortin. Äitini pelasti minut. Kanye Westiä ei välttämättä koskaan olisi ollut, koska isäni oli liian kiireinen, West kertoi tunteikkaana tilaisuuden yleisölle.

Katso klippi Kanye Westin puheesta yläpuolelta.

"Harriet Tubman ei koskaan vapauttanut orjia"

West otti tilaisuudessa puheeksi myös historiallisen vapaustaistelijan, Harriet Tubmanin, joka tunnettiin 1800-luvulla afroamerikkalaisten sekä naisten oikeuksien puolustajana. Tubman pakeni orjuudesta 1849 ja hän auttoi elämänsä aikana lukuisia orjia pakoon omistajiltaan. 

West antoi tilaisuudessa yllättäen kritiikkiä Tubmanille ja hänen teoilleen.

– Harriet Tubman ei koskaan vapauttanut orjia. Hänellä oli orjia ja hän antoi orjien työskennellä muiden valkoisten ihmisten hyväksi, West latoi tilaisuudessa.

Kanye West on 43-vuotias yhdysvaltalainen hip hop -artisti, joka on urallaan toiminut myös muun muassa tuottajana, ohjaajana sekä muotisuunnittelijana. Vielä vuonna 2016 hän kertoi julkisesti kannattaneensa Yhdysvaltain nykyistä presidenttiä, Donald Trumpia

Yhdysvaltain presidentinvaalit järjestetään 3. marraskuuta 2020.

Lähde: CNN

Korjattu juttua 22.7. kello 13.34, West ei ole republikaanien presidenttiehdokas, vaan sitoutumaton.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja