Kilpakumppani taivasteli jo toistamiseen Kimi Räikkösen tekemisiä

F1-tallien suorituskyky on kauden kaksien ensimmäisten harjoitusten jälkeen vielä enemmän tai vähemmän arvoitus, mutta Williamsin George Russell tuntuu olevan kovin vakuuttunut siitä, että Kimi Räikkösellä ja Alfa Romeolla kulkee.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Russell kehui jo kaksi viikkoa sitten ajettujen talvitestien jälkeen, että Alfa Romeo teki häneen kolmen testipäivän aikana suurimman vaikutuksen.

– Kimi näytti todella, todella nopealta, Russell kommentoi Räikkösen 166 kierroksen urakkaa testien päätöspäivänä.

Perjantaina, kauden ensimmäisen GP-viikonlopun kaksien ensimmäisten harjoitusten jälkeen Russell toisti kehunsa.

– Näyttää siltä, että kilpailijoistamme Haas on takanamme, mikä on hyvä juttu. Alfa Romeo näyttää erittäin erittäin nopealta, todella vakuuttavalta. Kimi on vanhempi valtiomies mutta silti uskomattoman nopea, Russell sanoi.

Alfa Romeo, Haas ja Williams olivat viime kaudella kolme selkeästi heikointa tallia. Tälle kaudelle Alfa Romeo toivoo tekevänsä harppauksen kohti kärkeä Ferrarin uuden voimanlähteen avittamana ja Williamskin yrittää kääntää kurssiaan parempaan. Haas on myöntänyt luovuttaneensa tämän kauden osalta ja keskittyvänsä täysillä kauteen 2022.

– Työmme on kesken, ja kuten aina, ajan niin kovaa kuin mahdollista, Russell sanoi.

Edellä mainittu kolmikko oli perjantain harjoituksissa edelleen sijoilla 8–10. Alfa Romeo oli noin 0,6 sekuntia nopeampi kuin Williams ja Williams noin sekunnin nopeampi kuin Haas.

Mutta kierrosajoista on käytännössä mahdotonta tehdä johtopäätöksiä, sillä kaikki tallit olivat parhailla vedoillaan vielä 0,7–2,3 sekuntia hitaampia kuin talvitesteissä.

Kiristämisen varaa on siis yhdellä jos toisellakin.

Lue myös:

    Uusimmat