Valtteri Bottas kuvaili Mercedestä jopa ajokelvottomaksi: "Emme ole nopeimpia"

Valtteri Bottas koki Mercedeksen menneen eteenpäin F1-talvitestien ongelmistaan, muttei voi vieläkään olla tyytyväinen ajokkiinsa Bahrainin perjantaiharjoitusten jälkeen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas oli viidenneksi nopein päivän toisissa harjoituksissa. Edelle ehti kärkiajan tehneen Red Bullin Max Verstappenin lisäksi myös McLarenin Lando Norris, oma tallikaveri Lewis Hamilton sekä Ferrarin Carlos Sainz.

Kisaan valmistajan rupeaman lopulla Bottas kuvaili tiimiradiossa autoaan jopa ajokelvottomaksi, kun pito alkoi renkaista loppua varsin jyrkästi loppuminuuteilla.

– Viimeinen veto oli aika rikkonainen, enkä pystynyt saamaan kunnon kierrosta aikaiseksi. Auto oli ajoittain ajokelvoton, Bottas kommentoi harjoitusten jälkeen.

– Varsinkin pitkissä vedoissa tasaisuus puuttuu ja auto on levoton. Varsinkin auton takapään kanssa on vielä tekemistä, mutta sen takia täällä harjoitellaan, hän lisäsi.

Talvitesteistä oli kuitenkin kehitystä tapahtunut. Auto kaipaa vielä hienosäätöä ennen lauantain aika-ajoja.

–  Paljon, paljon on mentävä tästä eteenpäin, jos haluamme voittaa mestaruuden. Sen me tiedostamme, ettemme ehkä tällä hetkellä ole kaikista nopeimpia, mutta motivaatiota löytyy, Bottas vakuutti.

Kilpailuakin riittää, mikä on tietysti sarjan kannalta hyvä. Tallien väliset voimasuhteet tulevat toden teolla esiin vasta huomisissa aika-ajoissa.

– McLaren näytti erittäin vahvalta tänään, kuten myös Red Bull niin kuin oli odotettuakin. En usko, että me olemme tällä hetkellä nopeimpia, muttemme ole kaukanakaan, Bottas sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat