Mercedes-pomo odottaa kunnon koiratappelua – tasoittelee Valtteri Bottaksen lausuntoa: "Olisi voinut olla huonompikin"

Tallipäällikkö Toto Wolff oli perjantaina Bahrainin F1-harjoitusten jälkeen siinä käsityksessä, että sekä Lewis Hamilton että Valtteri Bottas olivat loppujen lopuksi ihan tyytyväisiä tiimin ottamiin kehitysaskeliin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottaksen mukaan talvitestien jälkeinen kova työnteko oli kyllä tuottanut tulosta, mutta edelleen auton perä tuntui hänen mukaansa levottomalta. Varsinkin pitkissä vedoissa tuntuma oli jopa ajokelvoton.

Lewis Hamiltoninkaan mielestä Mersun tilanne ei vieläkään ollut täydellinen, mutta hänen näkemyksensä oli varsin positiivinen.

Tallipäällikkö Toto Wolff oli taas siinä käsityksessä, ettei kuskeilla ollut isompaa valitettavaa W12-auton käyttäytymisestä.

– Se olisi voinut olla huonompikin. Testien jälkeen luulimme, ettemme saa autoa optimisäätöihin. Tänään kuskit olivat itse asiassa aika tyytyväisiä, Wolff näki Skyn saksankielisen kanavan haastattelussa.

– Ainakaan perä ei ole enää niin levoton kuin se oli. Auto on kuitenkin yhä välillä vähän vaikea ymmärtää. Meidän piti vähän muuttaa aerobalanssia.

Wolffin mukaan auto vaatii vielä pientä opettelua, sillä jokainen kilogramma polttoainetta tuntuu heilauttavan sen ajo-ominaisuuksia. Bottaksella ongelmat renkaiden kanssa alkoivat tulla enemmän esiin kisaa simuloivissa pitkissä vedoissa. Samaa tosin näkyi myös haastajilla.

– Valtterilla havaitsimme sitä, mutta tiedämme, mistä pitää säätää, Wolff lupasi.

Hamilton oli iltaharjoitusten jälkeen reilun kahden kymmenyksen päässä Red Bullin Max Verstappenin kärkiajasta. Väliin mahtui vahvaksi haastajaksi povatun McLarenin Lando Norris.

Wolff odottaa lauantain aika-ajoista kunnon taistelua paalupaikasta.

– Kaudesta tulee todellinen koiratappelu Red Bullia vastaan. Tällä hetkellä he ovat meistä vähän edellä.

Lue myös:

    Uusimmat