Kiekkovalmentaja Sakke Pietilä on liikkunut koko ikänsä – ruokavalio kaipaa korjausliikettä: "Epäsäännöllistä, liian rasvaista ja viiniä kuluu"

Jääkiekkovalmentajana tunnetun Sakari "Sakke" Pietilän elämäntaparemonttia seurataan torstaina Olet mitä syöt -ohjelmassa.

Olet mitä syöt -ohjelmassa päästään torstaina kurkkaamaan jääkiekkovalmentajana ja -kommentaattorina tunnetun Sakari "Sakke" Pietilän jääkaappiin. 

Nykyisin terapeuttina työskentelevä Pietilä kertoi ennen kuvausten alkamista, että liikunta kuuluu edelleen säännöllisenä osana hänen elämäänsä.

– Olen liikkunut koko ikäni säännöllisesti. Mulla on kuitenkin vammoja aika paljon, nivelissä rautaa ja vastaavaa. Squashit ja tennikset on joutunut jättämään pois, Pietilä kertoi MTV Uutisille juuri ennen projektin alkua. 

Pallopelien sijaan hän viihtyy kuntosalilla ja pyörän selässä.

– Olen mielestäni ihan hyvässä kunnossa, vaikka painoa on tullut lisää. Melkein päivittäin teen jotain, hän arvioi omaa kuntoaan.

Yleisesti elämäntavoista kysyttäessä Pietilä kuitenkin arvelee, etteivät ne luultavasti ole kaikkein ideaalisimmat. Ruokavaliotaan kuvaillessaan hän tunnustaa, että sieltä löytyy kiekkoäijän paheita, kuten pizzat, hampurilaiset ja makkarat.

– En kuitenkaan ole kova punaisenlihan syöjä tai herkkuperse. En syö makeita kauheita määriä. Roskaruoka maistuu kuitenkin ajoittain aika hyvin, hän tunnustaa.

– Jos miettii kevään korona-aikaa, niin epäsäännöllistä, liian rasvaista ja viiniä kuluu välillä, kuuluu tyly tuomio.

Pietilä kertoi lähteneensä mukaan ohjelmaan ennen kaikkea mielenkiinnosta ja uteliaisuudesta, mutta ravitsemuspuolen lisäksi etenkin yhteen asiaan hän toivoisi vinkkejä Pippa Laukalta ja kumppaneilta.

– Pilatesta, joogaa tai tällaista voisi painottaa, ja ehkä aerobisen kunnon ylläpitämiseen voisin ottaa vinkkejä, hän pohti.

Painoa hän kuitenkin toivoo saavansa alas ainakin siksi, että kuorsaus voisi siten vähentyä. Myös jonkinlainen tavoite on olemassa, vaikka se ei olekaan ensisijainen seikka.

– Luulisi, että kun muutoksia tulee, niin automaattisesti paino tippuu vähintään neljä kiloa.

Olet mitä syöt torstaisin kello 20 MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat