Mainos

Kesän kuumin viikko on pian täällä! Helle jämähtää Suomeen yli viikoksi: "30 astetta lähellä ensi viikonloppuna"

Kuten MTV Uutiset kertoi jo torstaina, helle jämähtää myös Suomen rajojen sisäpuolelle ensi viikolla.

Koko alkukesän Suomessa on saanut vain haikailla Venäjän ja Etelä-Euroopan lämpimiä säitä. Mutta jo tänään päästiin nauttimaan 23 asteen lämmöstä esimerkiksi Turussa, Porvoossa ja Helsinki-Vantaalla.

Maanantaina on MTV:n meteorologi Mette Mannosen mukaan jo pienen pieni mahdollisuus, että hellerajalle (25,1) päästään Lounais-Lapissa. Muualla maassa on oltava yhä kärsivällinen.

– Lapissa on aurinkoista ja lämmintä, mutta Oulun seudulta etelämmäs on pilvisempää. Idän sateisilla alueilla jäädään 15 asteen tienoille, lännessä on poutaista ja paikoin parikymmentä astetta lämmintä, Mannonen kertaa maanantaita.

Tiistaina hellerajan rikkoutuminen on Lapissa entistä todennäköisempää, mutta torstaista lähtien lämpötilat huitelevat 25 asteen molemmin puolin lähes koko maassa – myös pääkaupunkiseudulla.

– Sadekuuroissa lämpötila laskee, mutta vain hetkellisesti, koska ilmamassa on niin lämmin. On kuumaa ja kosteaa, Mannonen jatkaa.

Tästä 102 paikkakunnan ennusteesta tuleville päiville voit katsoa, kuinka helteiseksi sää lämpenee koti- tai lomapitäjässäsi. Jos ennuste ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lämpö ei karkaa ihan heti

Mutta eivät hyvät sääuutiset tähän loppuneet. Hellemassa jämähtää Mannosen mukaan Suomen ylle koko ensi viikoksi, mahdollisesti pidemmäksikin aikaa.

– 30 astetta lähestytään viikonloppuna maan keskivaiheilla ja pohjoisessa. Vielä sitä seuraavan viikon maanantaikin näyttää lämpimältä.

Melko varmaa on siis, että ainakin tämän kesän lämpöennätys menee uusiksi. Tähän asti korkein lukema, 27 astetta, mitattiin toukokuussa.

Harvinaisen kolea kesä

Kulunut kesä on ollut tähän asti paikoin harvinaisen kolea. Ilmatieteen laitokselta kerrottiin STT:lle, että tilastojen mukaan Suomen etelä- ja keskiosissa näin viileää on korkeintaan kerran kymmenessä vuodessa. Tosin toissa kesä oli paikoitellen tämän kesän kaltainen.

Kolea kesä on Ilmatieteen laitoksen mukaan johtunut Venäjälle pitkäksi aikaa jumittuneesta matalapaineen alueesta, joka on estänyt lämpimiä Länsi-Euroopan ilmamassoja pääsemästä Suomeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.