Kenen idea taas? Kukaan ei ikinä halua autonomista autoa, jos tämä ehdotus menee läpi

2:52

Autonomisten autojen yksi houkuttelevimmista puolista on mahdollista vesittää lainsäädännöllä.

Pääkuvan video

Volvon autonomiset autot liikenteessä

Tällaistako on autoilu tulevaisuudessa?

Jos kuvitellaan, että hankkisit joskus tulevaisuudessa auton, joka osaa ajaa itseään, niin miten hyödyntäisit "säästyneen" ajan? Lukisitko työmatkalla päivän lehden vai rentoutuisitko jollain muulla tavalla?

Mikäli tuore ehdotus saatettaisiin joskus lain muotoon, niin et todellakaan tekisi ratin takana mitään tuottavaa. Autonomisten autojen kehitystä seuraava yhteenliittymä Venturer ehdottaa tuoreessa selvityksessään, että tulevaisuudessakin autonomisten autojen "kuljettajien" olisi pidettävä keskittyminen liikenteessä eikä muuta toimintaa ajon aikana sallittaisi.

Nottinghamin yliopiston professori Sarah Sharples on samoilla linjoilla.

– Autonomisten autojen yleistyessä saattaa olla tarpeellista ohjeistaa tai jopa säätää lailla, että joissain, ehkä kaikissa, olosuhteissa kuljettajan on tarkkailtava liikennettä ja kaikkea muuta toimintaa tulisi välttää, hän kertoo.

Rivien välistä voi lukea, että vastuu mahdollisessa kolaritilanteessa siirrettäisiin entistä enemmän kuljettajalle valmistajan sijaan. Ihmisillä ei yksinkertaisesti olisi varaa ottaa katsettaan irti tiestä ohjelmistovirheiden pelossa, mikä puolestaan voisi tehdä ajamisesta nykyistäkin stressaavampaa.

Lähde: Auto Express

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja