Kehonrakennuslegenda lataa hurjaa puhetta nykykisaajien dopingin käytöstä – täsmäväite aikansa tähden kuolinsyystä

Kehonrakennuslegenda Rich Gaspari väittää nykyisten kehonrakentajahuippujen käyttävän dopingaineita huomattavasti enemmän kuin entisaikaan oli tapana.

1980- ja 90-lukujen kehonrakennushuippu Gaspari esitti Fitness, Fame & Fortune -podcastissa väitteen, että kilpailijat käyttävät nykyään testosteronia peräti "neljä kertaa enemmän" kuin hänellä itsellään oli esimerkiksi tapana käyttää.

– Sen lisäksi kasvuhormonia lisätään yhdistelmään insuliinin kanssa. En väitä, että jokainen kehonrakentaja käyttää insuliinia, mutta monet heistä käyttävät, yhdysvaltalainen Gaspari sanoi.

Gaspari kertoi, että tietoja on saatu luotettavista lähteistä, "ihmisiltä, jotka määräävät lääkkeitä urheilijoille" ja "tietävät annokset".

Kolmesti kehonrakennuksen arvostetuimmassa kilpailussa Mr. Olympiassa toiseksi yltänyt konkari kävi myös läpi, että kehonrakentajat alkoivat paisua entistä suuremmiksi 1990-luvun puolivälin paikkeilla ja sen aikaisia huippuja toimii nykyisinä valmennusguruina.

– Kokoni ei vertautunut siihen, mihin 90-luvulla mentiin, sen puolivälissä ja lopussa, jolloin jätkät olivat 20–30 paunaa (noin 9–14 kiloa) minua painavampia.

"Momo" Benazizan kuolema

Gaspari puhui podcastissa myös entisen algerialaisen kehonrakentajan Mohammed "Momo" Benazizan kuolemasta. Mr. Olympia -kilpailussa parhaimmillaan viidenneksi (sekä 1989 että 1992) yltänyt algerialainen menehtyi sydänkohtaukseen vain 33-vuotiaana vuonna 1992.

Gasparin mukaan Benazizan sydänkohtauskuoleman aiheutti nesteenpoistolääke Lasixin injektoiminen.

– Momo Benaziza oli aina turvonnut ja sitten yhtenä vuonna hän otti nesteenpoistolääkkeitä äärimmäisyyksiin asti saadakseen itsensä tiukaksi. No, se tappoi hänet, Gaspari väitti ja lisäsi Benazizan käyttäneen nimenomaan injektoitavaa Lasixia.

Gaspari sanoi kokeilleensa itsekin Lasixia, mutta ei käyttäisi sitä koskaan uudestaan, koska "krampit olivat uskomattomia".

Agneta Honkala, 56, kilpailee lajissa, jossa tulee eniten dopingkäryjä – näin hän suhtautuu ilmiöön 1:16
Katso myös: Agneta Honkala kilpailee lajissa, jossa tulee eniten dopingkäryjä – näin hän suhtautuu ilmiöön.

Lue myös:

    Uusimmat