Denise loisti kehonrakentajana lehtien kansissa – uran jälkeen levisi raaka kuva: "20 vuotta aineiden käyttöä oli muuttanut hänet täysin"

Denise Rutkowski oli aikanaan maailman parhaita kehonrakentajia ja ylsi Ms. Olympia -kilpailussa toiseksi. Uransa jälkeen hänen elämänsä on kuitenkin lähtenyt karuun luisuun.

Vuonna 1962 syntynyt yhdysvaltalainen Denise Rutkowski loisti kehonrakennusuransa huipulla 1990-luvun vaihteessa. Sekä hänen lihasmassansa että symmetriansa olivat terästä, ja Kalifornian Venice Beachilla asunut sekä maineikkaalla Gold's Gymillä treenannut "Kultainen pantteri" nousi maineeseen.

Rutkowskin kuvat koristivat useiden alan aikakauslehtien kansia, ja vuonna 1993 hän sijoittui naispuolisten kehonrakentajien ykköskilpailussa Ms. Olympiassa toiseksi.

Rutkowskin uskottiin olevan vahvoilla myös seuraavan vuoden Ms. Olympiassa, mutta hän päättikin uransa äkillisesti vuoden 1993 kakkossijansa jälkeen.

Rutkowski ilmoitti suuntaavansa opintojen pariin uskonnolliseen oppilaitokseen. Hänen tiedetään kulkeneen myöhemmin ympäri maata levittämässä Jumalan sanaa.

Kehonrakennuksen pariin Rutkowski teki fanien riemuksi paluun vuonna 2001, muttei satsannut entiseen intohimoonsa enää suuresti. Mainittavampaa tarinaa lyhyeksi jääneestä paluusta ei syntynyt, ja Rutkowski vetäytyi jälleen sivuun, matkustamaan kodittomana eri puolille Yhdysvaltoja koiransa kanssa.

Aineiden väärinkäyttöä, mielialahäiriö ja pidätyksiä

Julkisuuden valokeilasta poissa pysytelleen Rutkowskin elämän tiedetään syöksyneen alamäkeen. Vuonna 2012 hänet pidätettiin – tarkempi syy tähän on yhä epäselvä – ja pidätyskuvassa hän oli rähjäisen oloisena, hiukset harventuneena ja leukaparrassa.

– 20 vuotta aineiden ja steroidien käyttöä oli muuttanut huippukehonrakentajanaisen täysin (eikä hyvällä tavalla), Fitness Volt on kuvannut.

Rutkowskin on raportoitu väärinkäyttäneen hormoneita ja psykedeelejä, vaikkei hän ole itse aineiden käyttöä myöntänytkään. Hänellä on myös diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Vuoden 2012 pidätyksensä jälkeen Rutkowski pidätettiin uudelleen seuraavana vuonna virkavallalta pakenemisen johdosta.

Entisen kehonrakentajan sen jälkeisistä vaiheista tiedetään vähäisesti, mutta vuonna 2019 hänen perheenjäsenensä kertoi Facebookissa, että Rutkowski olisi palannut tekemään töitä Fort Worthiin, jossa hän oli aikoinaan käynyt uskonnollista oppikoulua.

On Rutkowskin nykyinen elämä millä tolalla tahansa, hänen kehonrakennusuraansa kunnioitetaan edelleen ja erinäiset fanitilit julkaisevat entisen tähden huippuaikojen kuvia sosiaaliseen mediaan.

Agneta Honkala, 56, kilpailee lajissa, jossa tulee eniten dopingkäryjä – näin hän suhtautuu ilmiöön 1:16
Katso myös: Agneta Honkala kilpailee lajissa, jossa tulee eniten dopingkäryjä – näin hän suhtautuu ilmiöön.

Lue myös:

    Uusimmat