Kauppias paljastaa kolme faktaa, jotka asiakas haluaa tietää autosta ennen ostopäätöstä – älä sorru vaaralliseen ajattelutapaan

Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vinkit autokaupoille 2:21
Kiinnitä huomiota näihin asioihin, kun olet ostamassa käytettyä autoa.

Autokauppias kohtaa työssään lukuisia eri kysymyksiä, mutta osa niistä toistuu muita useammin.

Viime vuonna Suomessa myytiin noin 625 000 käytettyä henkilöautoa, kun uusia meni kaupaksi noin 115 000. Kaiken kaikkiaan lähes joka neljäs liikennekäytössä ollut henkilöauto vaihtoi viime vuonna omistajaa.

Vaihtoautoketju Kamuxin myyntipäällikkönä työskentelevä Ilari Kiviniemi kertoo yhtiön tiedotteessa, että käytetyn auton ostoa harkitsevilla on tyypillisesti kolme kysymystä, joihin myyjä joutuu vastaamaan asiakkaan kuin asiakkaan kohdalla.

– Ihmiset haluavat yleisimmin tietää ostotilanteessa, mitkä ovat auton tyyppiviat, onko kyseisen auton huoltaminen kallista ja tippuuko tämän auton arvo nopeasti, Kiviniemi listaa.

Perehdy käytetyn auton historiaan

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoi MTV Uutisille pari vuotta sitten, mihin käytetyn auton omistajan kannattaa kiinnittää huomiota autovalintaa tehdessään.

Vesalainen vinkkasi muun muassa selvittämään Traficomilta auton omistaja-, vero- ja rekisteritiedot. Osa niistä tarjotaan veloituksetta, osasta joutuu maksamaan muutamia euroja. Jos auto on ollut poissa rekisteristä, on se saatettu esimerkiksi kolaroida pahasti, Vesalainen huomautti.

– ”Ei se huono voi olla, kun myyjäkin kehui” -ajattelutapaan ei pidä sortua. Valitettavasti jopa merkkiliikkeissä on myyjiä, jotka tietävät autoista yllättävän vähän, Vesalainen kertoi tuolloin.

Lähde: Kamux

Lue myös:

    Uusimmat