Kaunis nainen vilautti somessa sääriään – yksi piirre herätti nettikiusaajat

3:42
Moni nainen uskoo, ettei ole "kuvauksellinen". Valokuvaaja Erika Lind on toista mieltä.

Ajelemattomat, mustat ja paksut säärikarvat saivat nettikiusaajat 24-vuotiaan espanjalaisnaisen kimppuun, kertovat muiden muassa Daily Mail sekä VT.com.

Naisten karvoitus on vaikea paikka. Tämän on todistanut esimerkiksi someraivoa aiheuttanut, naisen kainalokarvat näyttävä mainos. Osa naisista ajelee karvansa itseään tai muita miellyttääkseen, osa ei jaksa vaivautua.

Yksi jälkimmäiseen kastiin kuuluvista on 24-vuotias Ana Calatayud Perez-Manglano. Espanjalainen kaunotar on ollut sheivaamatta marraskuusta 2018. Karvojen ajelemattomuuden syynä ei ole feministinen tai poliittinen viesti, vaan Ana luonnehtii vain olevansa laiska.

– En häpeä karvaisia jalkojani – naiset ovat tällaisia, karvaisia. Me valitsemme sheivauksen tai sheivaamattomuuden, jos niin haluamme, Ana sanoo verkkomedioiden mukaan.

Anan laiskuus on kuitenkin aiheuttanut tyrmistystä sosiaalisessa mediassa. Nuoren naisen sääristään jakama video sytytti someraivon Anaa kohtaan. Videolla Ana esittelee sääriään, jotka kasvavat paksua mustaa karvaa.

Somearmeija hyökkäsi karvoja vastaan

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Video keräsi tuhansia jakoja. Lukuisten näyttöjen myötä Ana alkoi saada osakseen lukuisia negatiivisia kommentteja. Analle sanottiin esimerkiksi, että hänen jalkansa ovat ”kamalat ja kuvottavat” ja että hänen ”pitäisi vain sanoa, jos ei halua seksiä”.

Ana kertoo, että hänen sinkkuutensa ei ole syy pitkäksi venähtäneisiin jalkakarvoihin. Nuoren naisen mukaan yksikään mies ei ole pyytänyt häntä ajelemaan karvojaan, koska olisivat pitäneet niitä jollain tapaa likaisina tai ällöttävinä.

Nettikommentoijat ovat myös luonnehtineet Anaa Chewbacca-elokuvahahmoksi, huomionhakuiseksi ja miesmäiseksi.

Anan mielestä pahin kommentti oli henkilöltä, joka diagnosoi hänelle masennuksen ja alhaisen itsetunnon. Tuntemattoman henkilön analyysi tuntui uskomattomalta.

– Kerroin hänelle, että asia varmaan pätee myös häneen ja hänen partaansa.

Ikävien kommenttien seurauksena alkuperäinen video on poistettu. Caters News Agencyn Youtubessa jakamasta videosta kommentointimahdollisuus on puolestaan poistettu.

Kiitosta rohkaisusta

Onneksi negatiiviset kommentit eivät ole olleet ainoita, joita Ana on saanut. Moni nainen on kertonut videon olevan rohkaiseva ja kiittänyt jalkakarvojen normalisoimisesta.

Facebookissa myös kiitellään Anan vahvuutta olla nujertumatta paineen edessä.

– Hän on selvästi vahva nainen, joka ei halua sheivata, koska yhteiskunta sanoo, että hänen pitäisi, eräs VT.comin jakamaa uutista kommentoinut henkilö kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja