Naisten mielestä yhdestä paikasta pitää jättää karvat ajamatta – höylämainos tyrmättiin somessa: "Onko tuo muka nyt normaalia?"

0:45
Hyvästi allit! Nappaa treenivinkit ojentajille.

Gillette Venus -mainosta on kritisoitu siitä, että mainoksessa esiintyvä nainen ajelee käsikarvojaan.

Karvanpoistotuotteistaan tutun Gilletten mainoksen nähneet naiset ovat tyrmänneet sen, sillä sen koetaan viestivän nuorille naisille vääriä asioita, uutisoi The Sun.

Briteissä ja Yhdysvalloissa alun perin lokakuussa alkaneessa kampanjassa, jonka slogan on 'minun ihoni, minun tapani', on naisia eri etnisyyksistä, sekä muun muassa tatuoituja tai vitiligosta kärsiviä naisia.

Gilletten kampanjaan kuuluu osoittaa, että karvoja voi ajella mistä tahansa – vaikka vatsastaan:

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Närää on kuitenkin herättänyt se, että mainoksessa tatuoitu nainen sivelee vaahtoa käsivarsilleen ja poistaa karvat Gilletten höylällä.

"Kuuluuko tuon olla nyt normaalia?"

Vaikka Gillette lupaa mainoksessaan tarjota höylän "mistä tahansa ajeletkin", mainos on saanut kritiikkiä siitä, että tavallisista käsikarvoista tehdään asia, jota pitäisi häpeillä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mainosta on nyt mollattu muun muassa Twitterissä.

"Gillette Venus, miksi normalisoitte käsivarsiaan ajelevia naisia? Lisää paineita nuorille naisille!"Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Enkö tajua jotain vai enkö huomaa jotain outoa sarkasmin yritystä? Eikö tämä Gilleten tv-mainos, jossa nainen ajelee käsivarsiaan, ole hieman outo? Olenko ainoa 1980-luvun lapsi, joka teki tämän hulluudesta ja huomasi, että se jättää käsivarren karvat muistuttamaan jonkun kädellisen karvoitusta?" Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Näin juuri uuden Gillette Venus -mainoksen, ja nainen ajelee siinä käsikarvojaan? Onko se nyt normaalia? Ettei meillä tulisi olla karvoja kyynärvarsissamme? Tässä on minun varsin pisamainen ja kohtuullisen karvainen käteni, lapsoset. Ihan vain, että tiedätte, että se on ihan ok, ettei hävitä kaikkia kehon karvojaan."Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Hetkonen, ajeleeko tuo nainen käsikarvojaan Venuksen mainoksessa? Onko tuo muka nyt normaalia?" Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Puolustajiakin tosin löytyi:

"Vaikka sinä et tee sitä, se ei tarkoita, että se ei ole normaalia. Se ei ehkä ole sinun normaalisi, mutta se voi olla jonkun toisen. Minä ajelen käsivarsiani jatkuvasti. Yritä päästä yli siitä."Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Gilletten edustaja totesi The Sunille yhtiön käyttäneen esimerkkejä auttaakseen normalisoimaan sen, että karvoja todella kasvaa kehon eri paikoissa ja on jokaisen henkilökohtainen päätös, ajeleeko niitä pois vai ei.

Gillette on räpiköinyt viime aikoina muutenkin someraivon pyörteissä. Hiljattain yhtiö julkaisi kehopositiivisuuden nimessä mainoskuvan ylipainoisesta mallista, Anna O'Brienista. Ylistyksen sijaan yhtiö saikin runsaasti kritiikkiä ylipainon normalisoimisesta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: The Sun, Yahoo

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja