Mainos

Miksi pakarat eivät kiinteydy treenillä? Tässä kolme syytä – sorrutko näihin?

Jos treenillä ei tunnu olevan mitään vaikutusta pakaroiden muotoon, jatka lukemista. Kerromme, miten vältät tyypilliset treenivirheet ja saat treenattua pakaroista kauniin kiinteät, Kunto Plus -lehti vinkkaa.

Vahvat pakaroiden lihakset ovat hyväksi ryhdille, vauhdittavat energiankulutusta, tukevat juoksuasentoa ja vähentävät myös väärästä kuormituksesta johtuvien vammojen riskiä - ja tokihan ne ovat myös ilo silmälle.

Pakaroiden muotoon ja siihen, minne rasva kehossa asettuu, vaikuttavat niin perimä kuin ruokavalio ja liikuntakin.

Jos luontoäiti on kitsastellut kurvien kanssa, ei syytä huoleen. Oikealla treenillä pakaroiden lihaksia voi kehittää niin, että tulokset paitsi tuntuvat myös näkyvät. Kerromme tyypilliset pakaratreenin virheet sekä vinkit, mitä virheet voi välttää.

1. Keskityt kyykkäämiseen

Kyykyt ovat mainio harjoite sinänsä, mutta ne eivät kohdistu vain pakaroihin vaan treenaavat esimerksi etureisien lihaksia. Treeniin kannattaa lisätä harjoitteita, jotka pistävät pakarat töihin yksitellen. Kokeile esimerkiksi taka-askelkyykkyjä tai maastavetoja yhdellä jalalla, joilla saat pakaralihakset vielä tehokkaammin töihin.

2. Juokset vain tasaisella maalla

Harvat aktivoivat pakaroita kunnolla arjen puuhissa, mutta jos tähtäimessä on kiinteämpi peppu, kannattaa panostaa pakaroihin kaikessa liikunnassa. Juoksulenkillä kannattaa suunnitella reitti niin, että matkalle mahtuu myös porras- ja mäkitreeniä sekä tasaista maata, jolla voit tehdä nopeita vetoja. Näin joudut nostamaan jalkoja reippaammin, mikä tuntuu myös pakaroissa.

3. Et anna pakaroille hierontaa

Hierojalla ei kannata turhaan kainostella vaan pyytää myös pakaroiden käsittely. Se muun muassa vilkastuttaa verenkiertoa ja vauhdittaa lihasten palautumista ja auttaa näin tehostamaan treenin vaikutuksia.

Lähteet: health.com, KUNTO PLUS 

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kunto Plus -lehden kanssa.

Muita Kunto Plus -lehden artikkeleita:


***


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja