Kasvaako tekemättömien töiden pino joka päivä? Laurin keksimä "kauhutunti" voi olla ratkaisu ainaiseen vitkutteluun

Liika kunnianhimo onkin pahasta, uskoo Juha – älä yritä aina tehdä parastasi 3:45
KATSO MYÖS: Liika kunnianhimo onkin pahasta, uskoo Juha – älä yritä aina tehdä parastasi!

Laurin keksimä kauhutunti voisi auttaa hoitamaan myös epämiellyttävät työtehtävät.

Someen jumittuminen, ikävien töiden pakoilu ja hankalalta tuntuvien sähköpostien lykkääminen aina vain tuonnemmaksi on meille monille tuttua. Laur Wheeler kuitenkin keksi tavan saada ankeat askaret tehtyä aikarajan puitteissa.

Multimediaprojektin parissa työskennellyt Laur, 24, joutui paiskimaan töitä urakalla. Niinpä hän keksi "Scary Hourin" – siis kauhutunnin.

Näin kauhutuntia vietetään

Kauhutuntia vietetään joka päivä: aseta kello soimaan 60 minuutin kuluttua, ja tee noiden minuuttien aikana se ankea, pelottava tai jännittävä työtehtävä, jota välttelet. Tunti voi olla mihin aikaan päivästä tahansa.

– En itse tee listaa etukäteen, tämä [tunti] on to-do-listastani ja työaikataulustani erillään. Asiat, jotka eniten stressaavat, ovat joko jo mieleni päällä tai saapuneet-kansioni ylimmäisinä, Laur kuvailee Metrolle.

– Minun täytyy hyväksyä, että tunnin ajan oloni on epämukava, mutta hyvä uutinen on, että heti, kun kello soi, saan lopettaa ja jättää kaiken jäljelle jääneen seuraavaan kauhujen tuntiin.

Auttaa ahdistuksen hallinnassa

Tärkeää onkin lopettaa työskentely kellon soidessa. Kauhutunnin asioita ei pohdita muita aikoina.

Laur esittelee kauhutunnin ideaa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä. 

– Yritän ajatella kauhutuntia erilaisena mielialana, kuin olisin töissä enkä vapaalla. Kauhutunnin minä on minua paljon rohkeampi, koska se nyt vain on hänen työtään, Laur kuvaa.

Laur varmistaa tunnin toteutumisen kertomalla siitä etukäteen kämppikselleen tai ystävilleen. Hän kokee kauhutunnin parantaneen elämäänsä ja auttaneen ahdistuksen hallinnassa.

– Kauhutunti on ainoa syy sille, että kukaan elämässäni pitää minua toimintakykyisenä aikuisena, hän kuvasi TikTokissa.

Katso myös: Saatko paljon aikaan, mutta mikään ei tunnu miltään?  Tunnista korkean toimintakyvyn masentuneisuus – tarkkaile näitä:

Tunnista korkean toimintakyvyn masentuneisuus – tarkkaile näitä oireita 0:40

Lue myös:

    Uusimmat