Käsidesistä huutava pula: Luksusbrändeistään tuttu yritys alkaa valmistaa sitä ilmaiseksi

Koronan oireet vertailu 0:37
Miten koronan erottaa flunssasta ja influenssasta? Katso yllä oleva video.

Luksusbrändiyritys alkaa valmistaa käsidesiä Ranskan terveysviranomaisten tarpeisiin. Aiheesta kertoo muun muassa CNN.

Ranskalainen Moet Hennessy Louis Vuitton SE -monialayrityksen (LVMH) alle kuuluu sellaisia luksusbrändejä kuin Parfums Christian Dior, Guerlain ja Givenchy Parfums. Nyt näissä kosmetiikkatehtaissa aletaan valmistaa käsidesiä.

Tuotannon kerrotaan alkavan tänään maanantaina. Muun muassa 7 News -sivuston mukaan yrityksen toimitusjohtaja ilmoitti asiasta viikonloppuna,

Käsidesin hinta ei tule olemaan luksusmerkkien tavanomaista luokkaa. Tehtaissa Ranskassa valmistetut tuotteet annetaan maan terveysviranomaisille ilmaiseksi.

Jatketaan niin kauan kuin on tarve

Asiaa koskevan tiedotteen mukaan käsidesin valmistus jatkuu niin kauan kuin sille on tarvetta. Tähän mennessä Ranskassa on todettu koronavirus yli 4 500 ihmisellä. 

CNN kertoo, että käsidesistä on viime viikolla ollut pulaa ympäri maailmaa. Yhdysvaltalainen Centers for Disease Control and Prevention -organisaatio eli CDC muistuttaa, että käsien pesu on edelleen paras tapa ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Jotta käsidesistä on hyötyä, siinä pitää olla vähintään 60 prosenttia alkoholia, CDC toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat