Kuvat "uskomattoman itsekkäistä" jonottajista ihmetyttivät somessa: "Tämä baari on pieni eikä sen olisi pitänyt olla auki"

3:28
Miten korona vaikuttaa suomalaisiin ravintoloihin? Näin tilanteesta kertoi keittiömestari Sasu Laukkonen keskiviikkona 11. maaliskuuta.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt kuvia amerikkalaisbaareista, joihin kansalaiset jonottavat koronatilanteesta huolimatta.

Tuskin kukaan on voinut välttyä ohjeelta pysyä kotona ja eristäytyä muista, jotta koronaviruksen leviämistä voitaisiin hidastaa. Kaikkia sairaus ei kuitenkaan tunnu huolettavan: sosiaalisessa mediassa on levinnyt kuvia amerikkalaisbaareista, joihin kansalaiset jonottavat koronatilanteesta huolimatta.

– Kello on kahdeksan aamulla. Jokaiseen baariin on jono, amerikkalainen Twitter-käyttäjä Daniel Lopez ihmettelee jakamansa kuvan ohessa.

Kuvassa ihmiset seisovat jonossa.

Danielin kuva. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Buzzfeed kutsui "uskomattoman itsekkäiksi"

Samanlaisia kuvia amerikkalaisista baarijonoista on useita muitakin. Buzzfeed julkaisi otoksia ihmisistä ja kutsui heitä "uskomattoman itsekkäiksi".

Osasyy jonoille lienee ollut Pyhän Patrickin päivä: USA Todayn mukaan ainaki Yhdysvaltain Chicagossa kansa kerääntyi juhlimaan 17. maaliskuuta juhlittavaa päivää baareihin jo viikonloppuna.

Baarien ja ravintoloiden aukioloa on jo rajoitettu

Baareissa ja ravintoloissa käymiseen on jo asetettu rajoituksia esimerkiksi Kaliforniassa, jossa kuvernööri on pyytänyt baareja ja yökerhoja sulkemaan ovensa, kertoo The Guardian.

"Tilanne oli paha: tämä baari on pieni eikä sen olisi pitänyt olla auki ja täynnä tänään", Washingtonissa asuva käyttäjä sanoo. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Washingtonissa asuvan käyttäjän mukaan kaikkiin naapuruston baareihin oli viikonloppuna jonoa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Myös Ohiossa ja Washingtonissa baarit ja ravintolat on määrätty joko kokonaan tai osin kiinni; esimerkiksi ohiolaisravintoloista voi edelleen tilata ruokaa, mutta niihin ei saa mennä syömään. Aiemmin myös New York liittyi kieltäjien joukkoon ja sulki ravintolat ja baarit

Suomessa ravintola-ala on vaarassa ajautua pahaan kriisiin, mikäli koronaepidemian vaikutukset alkavat toden teolla näkyä pöytävarauksissa. Helsinkiläinen keittiömestari Sasu Laukkonen kertoi viime viikolla MTV:n haastattelussa mikä tilanne ravintoloissa tällä hetkellä on, ja mitä on odotettavissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja