Mainos

Karmivaa? Pari julkaisee lomakuvia ympäri maailmaa – toinen pari seuraa heitä ja kopioi kuvat

Instagramissa suosittu pari havaitsi, että kaksi ihmistä oli omistanut kokonaisen sosiaalisen median elämän vain heidän kopioimiselleen.

Kuvaajat Jack Morris ja Lauren Bullen harrastavat matkailua. Ammattilaiset ottavat ymmärrettävästi upeita kuvia, ja heidän Instagram-tilejään seuraakin yhteensä kaksi miljoonaa ihmistä. Marraskuussa 2016 pariskunta kuitenkin havaitsi, että heitä seurataan myös muilla tavoilla: toinen pariskunta matkustelee samoissa kohteissa kuin Morris ja Bullen, ja ottaa aivan samanlaisia kuvia kuin he.

– Kun Instagram-seuraajakunta on suuri, saa mielenkiintoisia kokemuksia, mutta tämä on toistaiseksi oudoin, Lauren kommentoi blogissaan.

Salamyhkäisen kopioivan parin toiminta on karmivaa: he ovat omistaneet kokonaisen sosiaalisen median elämän vain Laurenin ja Jackin kopioimiselle. Kaksikon kuvat kopioidaan poseerauksia ja vaatteita myöten.

Lauren luuli ensin kuvia Photoshopilla tehdyiksi, mutta tutkittuaan asiaa hän havaitsi, että otokset todella ovat aitoja.

– He todella tekivät uskomatonta työtä kopioidessaan kuviamme,  Lauren kuvaa, mutta muistuttaa, ettei muiden taidetta silti saa varastaa.

Tällaisia kuvia Lauren löysi ja jakoi sivullaan!

Vasemmalla aito kuva, oikealla kopio.

Diana-nimisen kopioijan tilistä tuli yksityinen Laurenin paljastusten jälkeen. Lauren onnistui kuitenkin nappaamaan kuvista kuvakaappaukset ja viestittelemään kopioijan kanssa.

– Kun viestitin hänelle, että löysin hänen sivunsa ja miten hullu ja naurettava se mielestäni on, hän yritti oikeuttaa kaiken sanomalla, että kaikki kopioivat meitä ja jopa suuret (Instagram-)tilit ottavat samoja kuvia samoissa paikoissa ja että minun pitäisi tehdä kuvistani yksityisiä, jos en halua, että näin käy. Mielestäni häneltä meni ohi pointtini siitä, että kukaan ei ole koskaan kopioinut meitä näin äärimmäisesti ennen, ja tilanne on aivan erilainen, kopiointia käden asentoa myöten, sitä myöten, mitä kädessä on, kaikkea… Se on niin toisella tasolla, Lauren kuvaa.

Lauren kertoo, että olisi suhtautunut eri tavalla, jos Diana olisi viestittänyt hänelle aikeistaan etukäteen ja kertonut aikovansa luoda Laurenin kuvia taideprojektinomaisesti uudelleen. Nyt Dianan tarkoitusperät jäivät hämäriksi.

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.