Karin ihmelaite sukeltaa vesistöjen pohjista tavaroita – katso, kuinka avantoon pudonnut puhelin löytyi hetkessä sukellusdronella

Karin ihmelaite sukeltaa vesistöjen pohjista tavaroita – katso, kuinka avantoon pudonnut puhelin nostetaan sukellusdronella 0:53
Katso videolta, kuinka Kari poimii sukellusdronella järven pohjasta puhelimen.

Kari sukelsi dronellaan avantoon pudonneen puhelimen kahdeksan metrin syvyydestä.

Imatralainen Kari Guttorm osti viime kesänä itselleen sukellusdronen, jolla hän pystyy sukeltamaan vesistöjen pohjiin pudonneita tavaroita.

Tällaiselle avulle tuli tarvetta, kun Jaakko Tuunanen oli Melkoniemellä pilkillä viime perjantaina. Pilkkireissu sai harmittavan käänteen, kun Tuunasen puhelin putosi avantoon kahdeksan metrin syvyyteen.

Puhelimen mukana järven pohjaan menivät Tuunasen kaikki maksukortit, sillä hän käytti puhelimen suojakuorta myös lompakkona.

Puhelin oli jo tässä vaiheessa entinen, mutta kortit oli tärkeä saada takaisin.

Onneksi Tuunasen mukana oli kaveri, joka on myös Guttormin kaveri.

Guttorm kutsuttiin sukellusdronensa kanssa paikalle.

Saalis nousee helpon näköisesti

Mies upotti sukelluslaitteensa järveen ja lähti etsimään puhelinta.

Kadonnut puhelin löytyi yllättävän nopeasti, sillä koko operaatiossa kului aikaa vain runsaat kolme minuuttia. Mies nappasi laitteessa olevalla kouralla puhelimesta kiinni ja suuntasi pintaan.

– Menin avannosta ihan pystysuoraan siihen pohjaan ja käänsin dronea hieman. Siinä se puhelin oli, iloitsee Guttorm.

Jään päällä oli ottamassa puhelinta vastaan hyvin tyytyväinen Paananen.

– Puhelimen omistaja oli todella onnellinen ja otettu. Hän kiitteli kovasti. Suurin arvohan niissä korteissa oli, kertoo Guttorm.

Ihmiset ovat pyytäneet apua

Pientavaroiden lisäksi Guttormin sukellusdronella pystyy nostamaan vesistöistä isompiakin tavaroita, sillä mies on suunnitellut itse laitteeseen lisäkoukun.

– Kouralla pystyy ohjaaman koukun minne haluaa, jonka jälkeen nostan vaijerilla tavaran ylös pohjasta. Olen nostanut polkupyörän sillä koukulla Saimaasta.

Miehelle on tullut monia yhteydenottoja ihmisiltä, jotka ovat pudottaneet veteen kaikenlaisia tavaroita.

– On potkuria Saimaassa, on virveliä pohjassa. Olen myös nostanut kalastajan katiskan järvestä, kun sen naru oli jäänyt katiskaan kiinni.

Katso ylhäällä olevalta, miten Kari löytää järven pohjasta puhelimen sukellusdronella!

Lue myös:

    Uusimmat