Olli plumpsautti kännykkänsä pilkkiretkellä 7,5 metrin syvyyteen – näin paikalle saapuneet VPK:n sukeltajat sen pelastivat

Olli tiputti kännykkänsä pilkkiretkellä 7,5 metrin syvyyteen – paikalle saapunut sukellusryhmä löysi puhelimen hämmästyttävällä tavalla 1:18
Näin VPK:n sukellustiimi nouti avantoon pudonneen puhelimen.

Pilkillä olleen perheenisän puhelin lojui merenpohjassa yli neljä tuntia.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Merikarvia-lehti.

Merikarvialainen Olli Ojamo lähti lasten kanssa pilkille kauniin päivän kunniaksi. Hänen tyttärensä pilkkiongesta oli kala syönyt toukan, joten Ojamo laittoi uuden toukan koukkuun.

– Sen jälkeen pistin pilkin avantoon ja kumarruin, jolloin hieman avonaisesta povitaskustani puhelin plumpsahti veteen, kertoo Ojamo.

Hänellä meni reilu sekunti tajuta, että mitä juuri tapahtui. Sitten Ojamo ryntäsi käsi edellä puhelimen perään, mutta puhelin oli jo kerennyt vajota meren syvyyksiin.

– Ensimmäinen reaktioni oli, että voi pastilli! Kenelle minä nyt tässä soitan, mukana oli kuitenkin myös naapurin lapsia ja heidän vanhempiaan varmasti kiinnostaa, koska voi tulla hakemaan, muistelee Ojamo tilannetta.

Veli keksi ratkaisun

Ojamon älypuhelimen pitäisi olla vedenkestävä, joten hän ei halunnut luovuttaa asian suhteen.

Onneksi porukassa oli yksi lapsi, jolla oli puhelin mukana. Ojamo soitti veljelleen, että olisiko tällä magneettia, jolla he voisivat onkia puhelimen. Veli ei puoltanut ideaa.

– Siinä on 7,5 metriä vettä, jonka jälkeen alkaa kahden metrin mutapohja. Magneetti olisi luultavimmin vain sohinut puhelimen syvemmälle, sanoo Ojamo.

Veli keksi soittaa paikalliselle VPK:lle ja kysyä sieltä apua pulmaan.

– En odottanut, että sieltä tultaisiin minun puhelimeni takia, mutta pojilla ei ollut sillä hetkellä mitään erikoista, joten he suostuivat tulla auttamaan, kertoo Ojamo.

Sukeltaja onnistui hetkessä

VPK keräsi sukeltajatiimin muutamassa tunnissa kasaan. Ojamo sahasi jääsahalla sillä välin avantoon aukon.

VPK:n porukka saapui paikalle, jonka jälkeen sukeltaja Esa Peltomäki hyppäsi aukkoon ja sukelsi syvyyksiin. Ojamo odotti pinnalla jännittyneenä, kun radiopuhelimesta kuului hyvin pian merenpohjassa olleen Peltomäen ääni.

– Se sanoi "löytyi"! 24 sekuntia ja kaveri oli takaisin pinnassa. Puhelin oli näkynyt heti selkeästi, sillä se oli jäänyt tuurilla siihen mudan päälle. Hirveä tuuri, iloitsee Ojamo.

Älypuhelin oli yhteensä yli neljä tuntia vedessä. Siitä huolimatta se toimi välittömästi normaalisti.

– Viestit ja Whatsapit alkoivat heti laulamaan, kun puhelin tuli pintaan.

Ojamo kiittelee suuresti paikalle saapunutta VPK:n henkilökuntaa.

– Pikkukylillä tämä on tämmöistä vilpitöntä ja yhteisöllistä, sanoo Ojamo tyytyväisenä.

Katso ylhäällä olevalta, kuinka VPK nouti puhelimen merenpohjasta!

Lue myös:

    Uusimmat