Mainos

Kantaisitko sinä ihmisen ihosta tehtyä laukkua? Kohta se voi olla mahdollista

Tulevaisuuden tekniikkaa hyödyntämällä voidaan hyvinkin pian valmistaa ihmisen geeniperimästä luotua nahkaa. 

Vuoden lopulla Lontooseen avattava näyttely osoittaa, kuinka suuri merkitys esikuvilla voi oikein olla. Kuuluisassa Central Saint Martinsin muotikoulussa opiskeleva Tina Gorjanc on nimittäin luonut malliston, jossa on kirjaimellisesti pala hänen suurta idoliaan, yhtä maailman kuuluisinta muotisuunnittelija Alexander McQueenia.

Suunnittelija on luonut kokoelman käsilaukkuja ja takkeja, joiden valmistukseen on tarkoitus käyttää vuonna 2010 kuolleen McQueenin geeniperimästä kasvatettua nahkaa. Ihon kasvatusoperaatio on vielä kesken, joten muotikoulun päätösnäytöksessä nähdyt mallikappaleet oli vielä valmistettu siannahasta.

Projektin tarkoituksena kehittää tulevaisuuden tekniikkaa 

Naisen toukokuussa patentoidussa prosessissa hyvin säilyneestä lähteestä, kuten hiuksesta, ihosta tai luusta puretaan geneettistä informaatiota, jota käytetään ihosolujen ja edelleen nahan luomiseen.

Kauhistelijoille opiskelija muistuttaa, että hän ei aio kasvattaa McQueenin ihoa, vaan sitä jäljittelevää materiaalia. Hän haluaa saada muotilegendan ihon jäljiteltyä mahdollisimman tarkasti aina luomia myöten. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Projektin pääasiallisena tarkoituksena on ymmärtää paremmin teknologiaa ja nähdä, kuinka pitkälle sen hyödyntämisessä voidaan oikein mennä. Tämän kaltaisen tekniikan kehittäminen on vielä kesken, mutta tällä kokeella voidaan saada viitteitä siihen, kuinka paljon esimerkiksi suuryritykset pystyisivät hyödyntämään sitä toiminnassaan. 

Paljon muun muassa eettisten ongelmien vuoksi kritisoidun hankkeen tavoite ei siis ole kaupallinen, vaan se tähtää kehittämään tulevaisuuden tekniikkaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Video: Tämä näppärä vinkki pelastaa päivän! 

1:05

Lähde: Dailymail 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.