Nuoret Leijonat kohtasi vääryyttä – suomalaishyökkääjä avasi tuomarien tunnustamaa töppäystä: "Sekava tilanne"

Sampo Rannan saama kymmenen minuutin käytösrangaistus ja tuomarien virhe jyrkensivät Nuorten Leijonien alamäkeä MM-kisojen Kanada-välierässä lauantaina. 

Ottelun alku oli suomalaisille shokki. Kanada meni 3-0-johtoon alle neljässä minuutissa. 

Reilun kymmenen minuutin kohdalla Suomen päävalmentaja Raimo Helminen raivostui tuomareille. Sampo Ranta oli hetkeä aiemmin epähuomiossaan laukonut kiekon kohti Kanadan maalivahtia vihellyksen jälkeen.

Ranta sai tästä käytösrangaistuksen, mutta tuomareilta meni ohi kanadalaispelaajan rike: tämän maila kolahti Rannan leukaan ja avasi siihen verta vuotavan haavan. Helminen paljasti, että tuomarit pahoittelivat erhettään jälkikäteen

Ranta kertasi episodia MTV Urheilulle 0-5-tappioon päättyneen ottelun jälkeen

– Se oli aika sekava tilanne. En kuullut mitään, kun hallissa oli hirveä melu. Oli vihelletty paitsio, ja minä lauoin sen jälkeen. En tiennyt, että oli tullut vihellys, Ranta kommentoi. 

– Se meni minun piikkiin, mutta sitten tulikin jo maila päähän. Aika ihmeellinen tilanne, harmittaa jälkikäteen.

Hyvän turnauksen pelannut Ranta ei kokenut, että joukkueen valmistautumisessa olisi mennyt jotain vikaan. 

– Emme olleet valmiita pelaamaan. He tulivat kovaa heti alusta. Sitten se olikin liian myöhäistä. He saivat pari maalia siihen alkuun, ja me vähän jahtasimme peliä sen jälkeen koko ajan.

– Teimme hyvän ryhtiliikkeen toiseen erään parantamalla peliä, mutta oli harmittava peli. Tuo syö vähän miestä, mutta nyt katseet pronssiotteluun. Pelaamme kuitenkin mitalista, Ranta summaa. 

Alla Nuorten Leijonien Patrik Puistolan ja kapteeni Lassi Thomsonin kommentit ottelusta. 



Lue myös:

    Uusimmat