Kallis virhearvio: Australialaismies menetti ajokorttinsa ja sai sakot syötyään makeisia

10 suosikkiherkkua, jotka aiheuttavat eniten riippuvuutta – kuinka montaa himoitset? 0:37
Videolla kerrotaan, mitkä 10 suosikkiherkkua aiheuttavat eniten riippuvuutta – kuinka montaa himoitset?

Rommirusinoilla herkutellut mies narahti poliisin ratsiassa rattijuoppoudesta Australiassa, kertoo muiden muassa Nine News -uutissivusto.

Australiassa asuva perheenisä sai sakot puhallettuaan raja-arvot ylittävät lukemat poliisin ratsiassa. Syynä mittarin havaitsemalle päihtymykselle olivat karkit, joita ajaja oli syönyt.

Mies luuli alkoholin maun johtuvan esansseista

Ystävänsä luona kylässä ollut Tommy Keefe, 44, oli nautiskellut rommirusinamakeisia tietämättä, kuinka paljon alkoholia ne oikeasti sisältävät. Hän luuli, että alkoholin maku oli saatu aikaan esansseilla.

Keefe söi rommipalloja ystävänsä syntymäpäivillä sekä vielä ajomatkalla hotellille, jolloin hän ajoi ratsiaan. Mies oli varma, että läpäisisi puhallustestin puhtain paperein.

Mutta niinhän siinä kävi, että niin sanotun sokerihumalan sijaan karkit saivat miehen uloshengityksen alkoholipitoisuuden nousemaan rangaistuksen arvoisesti.

Mies sai sakot ja menetti ajolupansa

Keefe tunnusti poliisille syöneensä alkoholia sisältäneitä karkkeja, minkä jälkeen hän sai 200 Australian dollarin eli vajaan 125 euron sakkorangaistuksen. Miehellä oli väliaikainen ajolupa, jonka hän menetti kolmeksi kuukaudeksi.

Keefe alleviivaa, ettei hän juonut ollenkaan alkoholia vaan ainoastaan söi mitä ilmeisimmin alkoholissa uitettuja makeia. Kyseessä oli hänen mukaansa vilpitön virhearvio.

Tästä vakuuttui myös alimman asteen tuomari. Keefen olisi ollut mahdollista menettää ajolupansa yhdeksäksi kuukaudeksi ja saada suuremmat sakot, mutta tuomari sääli häntä ja antoi lievemmän rangaistuksen.

Tapaus sattui elokuun lopulla, mutta paikalliset viestimet kertoivat siitä vasta hiljattain.

Nämäkin tuotteet voivat saada alkometrin värähtämään

Myös Suomessa on havaittu, että rommikarkit voivat saada alkometrin värähtämään. Vuonna 2009 Loviisan ydinvoimalan lounasravintolan valikoimista jopa poistettiin Da Capo -suklaapatukat, jotta työntekijät eivät joutuisi kiusallisiin tilanteisiin.

Makeisten lisäksi alkoholia saattaa löytyä muistakin yllättävistä paikoista, kuten suuvesistä ja purukumeista, jotka voivat näkyä puhallustestissä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat