Da Capo -patukasta promilleraja rikki ydinvoimalassa

Fortum on kieltänyt Loviisan ydinvoimalan työntekijöiltä erään jälkiruoan - Da Capo -suklaapatukan. Ydinvoimaloissa järjestetään säännöllisiä puhallustestejä työntekijöille, ja alkometri reagoi makeisen sisältämään rommiin.

– Joskus sattui tapauksia, joissa työntekijä oli ostanut lounaalla suklaapatukan jälkiruuaksi. Puhallustesti saattoi näyttää 0,2 promillea, jos suklaata oli vielä suussa. Katsoimme viisaammaksi poistaa patukat lounasravintolamme valikoimista, etteivät työntekijät joudu kiusallisiin tilanteisiin, vahvistaa suojelupäällikkö Olli Vanhanen Turun Sanomissa.

Da Capon lisäksi alkometri voi värähtää myös muiden makeisten takia.

Da Capon kieltäminen ei Vanhasen mukaan ole muutaman vuoden aikana herättänyt kiivasta vastarintaa suklaanystävien keskuudessa.

Fazerilta kerrotaan, että vastaavaa tapausta ole tullut yhtiön tietoon aikaisemmin.

Myös liikennepoliisi muistuttaa, että alkoholia sisältävät tuotteet, kuten konvehdit tai suuvedet, jopa purukumit, voivat näkyä puhallustestissä, jos koe tehdään heti tuotteen nauttimisen jälkeen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat