Mainos

Kaksi kuukautta jouluun! Näin vältät loppuvuoden stressin

Vaikka ei tavoittelisikaan täydellistä joulua, on loppuvuoden juhlan järjestämisestä silti helppo stressaantua. Kokosimme seitsemän niksiä, joiden avulla sinäkin voit nauttia huhkimisen sijaan.

Jouluaattoon on enää kaksi kuukautta, toisin sanoen 8,71 viikkoa tai 0,17 vuotta – miten sen nyt ikinä haluaa ajatellakaan! Vaikka kaksi kuukautta tuntuu pitkältä ajalta, se menee yllättävänkin nopeasti. Jos et valmistaudu lainkaan, huomaat olevasi jouluviikolla ahdistunut ja stressaantunut.

Ota nämä seitsemän vinkkiä avuksesi ja valmistaudu joulun juhlintaan hyvissä ajoin – ilman stressiä!

1. Printtaa itsellesi tyhjä kalenteri loppuvuodeksi

Printtaa itsellesi tyhjä kalenteri loppuvuodeksi ja suunnittele joulujärjestelysi sen avulla: päätä milloin peset saunan, milloin hankit lahjat ja mitä ruokia valmistat etukäteen – ja milloin.

2. Aloita aikaisin – vaikka nyt!

Kun tilaat lahjat jo nyt ja suunnittelet ruokapöydän tarjottavat tarkasti etukäteen, olet voiton puolella. Jos kuulut niihin ihmisiin, jotka haluavat siivota koko talon ennen joulua, aloita joulusiivokin jo nyt. Pölyt voi jo nyt hyvin pyyhkiä niistä paikoista, jotka eivät koko vuonna ole rättiä nähneet.

3. Älä valmista kaikkea itse

Jos valmislaatikot eivät maistu mielestäsi yhtä hyviltä kuin itse tehdyt, tee laatikot pakkaseen odottamaan aattoa jo hyvissä ajoin, mutta älä kokkaa kaikkea itse.

4. Älä ota vastuuta kaikesta

Jos et juhli yksin etkä asu kotonasi yksin, jaa osa vastuusta muille: lapset osaavat tehdä muutakin kuin siivota huoneensa. Jos et vaadi muilta apua, et tule sitä koskaan saamaankaan.

5. Osta lahjat verkosta

Osta yksi lahja sieltä ja toinen täältä. Pikkuhiljaa ostaessa pukinkontti täyttyy sukkelasti ja vaivatta. Joulun alla myös nettikaupoista ostaminen on huomattavasti helpompaa kuin tavarataloista, sillä saat valita tavarat kotisohvaltasi ja ne toimitetaan kotiisi. Kun tilaat lahjat jo nyt, vältyt aatonaaton paketoimisrumbalta. Hiljaa hyvä tulee!

6. Mikä joulussasi on tärkeintä?

Millaisia hetkiä haluat muistaa ja millaisia muistoja haluat antaa muille? Väsynyt, kiukkuinen äiti jää varmasti mieleen lapsille paremmin kuin se, että sauna jäi pesemättä.

Muista, että tärkeintä joulussa on kuitenkin lämmin, rento tunnelma – kaiken muun voi ostaa valmiina tai jättää tekemättä.

7. Muista hengittää

Jos pinna kiristyy, hengitä kymmenen kertaa syvään ja rauhoitu. Sen jälkeen karsi tehtävälistaasi tai anna vastuuta muille, olet selvästi kerännyt liikaa hommaa harteillesi.  

Video: Ensin pitää selvitä pikkujoulukaudesta, mutta mitä pikkujouluissa tapahtuu?

Video: Mitä lapset toivovat paketista paljastuvan?

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.