Mainos

Kaatui lapsena tulikuumaan veteen – Sylvian voimauttava somekampanja kehottaa rakastamaan kehon arpia

7:20

Kärsittyään koko elämänsä häpeästä Sylvia päätti rohkaistua ja jakaa arpensa koko maailman kanssa.

Voiko lihavan ihmisen kehopositiivisuudesta olla haittaa? Katso yllä olevalta videolta lihavuustutkijan haastattelu.

Neljävuotiaana Sylvia Mac leikki siskonsa kanssa piilosta. Hän keksi varman paikan lymyilemiseen: kylpyhuone, johon äiti oli kieltänyt tyttäriään menemästä siellä olevan tulikuuman kylpyveden vuoksi. Sylvia viis veisasi äitinsä varoituksista ja ryntäsi kylpyhuoneeseen kaatuen suoraan kiehumispisteessä olevaan veteen.

Sylvia sai tapauksesta 3. ja 4. luokan palovammoja, jotka jättivät naisen kehoon pysyvät arvet. Kun Sylvia kasvoi, häpeä ja ahdistus valtasivat kilpauintia harrastaneet nuoren naisen. Hän ei halunnut nähdä vartaloaan peilistä, eikä uskonut ikinä saavansa poikaystävää, saati aviomiestä, arpiensa vuoksi. Harrastustovereiden nimittelyt eivät helpottaneet asiaa.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

– Vietin suurimman osan elämästäni peittäen ja piilotellen palovammojani. Kuinka voi tehdä mitään suurta, kun ainoa ajatus on, kuinka kamalalta näyttää? kirjoittaa Sylvia Love Disfigure -kampanjasivuilla.

Jälkeenpäin Sylvia tajusi kärsineensä traumaperäisestä stressihäiriöstä.

"Maailman muuttuminen on lähempänä näiden kuvien ansiosta"

Nyt 49-vuotias Sylvia haluaa Love Disfigure -kampanjallaan nostaa esiin tietoisuutta ”runnelluista kehoista”. Tarkoituksena on myös herätellä muoti-, taide- ja elokuva-alaa hyväksymään ”epätäydelliset” vartalot, jotta niiden omistajat uskaltautuisivat tavoittelemaan unelmiaan.

Tietoisuutta Love Disfigure nostaa esimerkiksi Instgram-tilillään julkaistuilla kuvilla, joissa kauneusnormeja rikkovat henkilöt esiintyvät.

Kuvat ovat saaneet mieltä lämmittävää palautetta.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

– Upeita naisia! Näyttää ryhmältä naisia, jotka voivat helposti valloittaa maailman, kirjoittaa eräs nainen kommentissaan.

Kampanja ei kuitenkaan rajoitu koskemaan ainoastaan naisia.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

– Miehet, naiset ja lapset ovat kaikki tasa-arvoisia. Eräänä päivänä yhteiskunta myös näkee meidät niin. Se päivä on lähempänä kiitos näiden miesten ja Love Disfiguren, kirjoittaa eräs mies.

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.