JYP kaappasi nimekkään paluumuuttajan – "Uskon tähän ryhmään ja valmennukseen"

JYP jäi kovista odotuksista huolimatta pudotuspelien ulkopuolelle, Sport ja SaiPa tekivät isoja pelaajamyyntejä 1:23
JYP jäi kovista odotuksista huolimatta pudotuspelien ulkopuolelle.

Puolustaja Juuso Vainio palaa JYPin takalinjoille. Kahden vuoden sopimuksessa on ulkomaan optio toiselle kaudelle, jyväskyläisseuraseura tiedottaa. 

HPK-kasvatti Vainio, 28, pelasi JYPissä kausina 2016-2020, minkä jälkeen hän vietti kaksi kautta SHL:ssä ja vuoden Sveitsin liigassa. Hän juhli SHL:n mestaruutta Växjössä keväällä 2021. 

– "Juspen" tulo vahvistaa meidän puolustuspäätämme, sillä hän on Liigan mittapuulla äärimmäisen hyvä yleispuolustaja. Juuso oli edellisellä JYP-kaudellaan joukkueen kapteeni, mikä kertoo pelaajasta aika paljon myös kaukalon ulkopuolella. Hän on äärimmäisen esimerkillinen joukkuepelaaja ja suunnannäyttäjä urheilullisella puolella, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kuvailee tiedotteessa.

Myös Leijonista tuttu ja Nuorissa Leijonissa MM-kultaa vuonna 2014 juhlinut Vainio on pelannut SM-liigassa 319 ottelua, joissa on syntynyt 17+67=84 tehopistettä. 

JYP jäi liigassa 13:nneksi tällä kaudella.

– Aiemmat vuodet eivät ole olleet tuloksellisesti niin hyviä, mikä lisää joukkueen nälkää. Uskon tähän ryhmään ja valmennukseen, minkä takia olen tänne myös sitoutunut, Vainio kommentoi siirtoaan.  

Lue myös:

    Uusimmat