Mainos

Juustosta paljastui kohonnut E.coli -bakteeripitoisuus – älä syö tätä tuotetta

Unkarilaista alkuperää olevasta grillijuustosta paljastui kohonnut bakteeripitoisuus.

Unkarilaista alkuperää olevassa, Nostima Oy:n markkinoimassa erässä Filia-grillijuustoa on yrityksen teettämissä tutkimuksissa todettu pakkausten pullistumista ja kohonneita pitoisuuksia E. coli -bakteereja, tiedottaa Evira.

Juustoerän parasta ennen -merkintä on 22.9.2014 ja pakkauskoko 200g. Tuotetta on ollut myynnissä 7.3.2014 lähtien K-ryhmän myymälöissä pääkaupunkiseudulla ja Lahden alueella.

Takaisinveto on suoritettu, eikä kyseisen erän juustoja ole enää myynnissä.

E.coli voi aiheuttaa ruokamyrkytyksen

Escherichia coli -bakteereita tavataan ihmisten ja eläinten suolistosta. E. coli -bakteerit ovat pääasiassa hyödyllisiä, ihmisen ja tasalämpöisten eläinten suoliston normaalibakteeristoon kuuluvia bakteereita, jotka estävät tautia aiheuttavia mikrobeja tarttumasta isännän suolistoon tai lisääntymästä siellä.

Osa E. coli -bakteereista on muuntunut ominaisuuksiltaan siten, että ne pystyvät aiheuttamaan ihmiselle ripulina ilmeneviä suolistotulehduksia.

(MTV LIFESTYLE)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.