Unkarilaista alkuperää olevasta grillijuustosta paljastui kohonnut bakteeripitoisuus.
Unkarilaista alkuperää olevassa, Nostima Oy:n markkinoimassa erässä Filia-grillijuustoa on yrityksen teettämissä tutkimuksissa todettu pakkausten pullistumista ja kohonneita pitoisuuksia E. coli -bakteereja, tiedottaa Evira.
Juustoerän parasta ennen -merkintä on 22.9.2014 ja pakkauskoko 200g. Tuotetta on ollut myynnissä 7.3.2014 lähtien K-ryhmän myymälöissä pääkaupunkiseudulla ja Lahden alueella.
Takaisinveto on suoritettu, eikä kyseisen erän juustoja ole enää myynnissä.
E.coli voi aiheuttaa ruokamyrkytyksen
Escherichia coli -bakteereita tavataan ihmisten ja eläinten suolistosta. E. coli -bakteerit ovat pääasiassa hyödyllisiä, ihmisen ja tasalämpöisten eläinten suoliston normaalibakteeristoon kuuluvia bakteereita, jotka estävät tautia aiheuttavia mikrobeja tarttumasta isännän suolistoon tai lisääntymästä siellä.
Osa E. coli -bakteereista on muuntunut ominaisuuksiltaan siten, että ne pystyvät aiheuttamaan ihmiselle ripulina ilmeneviä suolistotulehduksia.
(MTV LIFESTYLE)