Mainos

Jussi korvasi postimerkin pizzan kuvalla, kirje tuli perille – Posti: "Emme ole lisäämässä valvontaa”

Posti on ottanut kantaa suomalaismiehen kokeiluun, jossa hän halusi testata, onko postimerkeillä todellisuudessa mitään virkaa. 

Laitilalainen Jussi Perkkola kertoo suosituksi nousseessa Facebook-päivityksessään miettineensä jo pidemmän aikaa, onko postimerkeillä mitään tarkoitusta, kun niitä ei nykyisin aina edes leimatakaan. Hän päätti ottaa asiasta selvää ja tehdä aiheeseen liittyvän pienen kokeen. 

Perkkola leikkasi mainoslehdestä postimerkin kokoisen palan pizzan kuvasta, liimasi sen kuoreen ja lähetti kirjeen itselleen. Kahden päivän päästä Perkkolan postilaatikosta kolahti kuin kolahtikin tämä kyseinen kirje, jonka postimerkki oli korvattu lehdestä leikatulla kuvalla.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Päivitys on kerännyt runsaasti huomiota, ja moni kuvaan kommentoinut on kertonut harrastaneensa itsekin joskus postimaksuista luistamista muun muassa merkkien kierrättämisen muodossa.

Postimerkin käyttäminen on helppoa – saksia ei tarvita

Viime torstaina Facebookissa jaettu kokeilu ja siihen tulleet kommentit ovat kantautuneet nyt myös Postin korviin. Posti julkaisi maanantaina Perkkolalle osoitetun vastauksen omilla Facebook-sivuillaan, jossa se ottaa kantaa muun muassa kokeilun laillisuuteen. 

– Hyvä Jussi Perkkola, Ihmettelit, mitä virkaa on postimerkillä, jos sitä ei edes leimata. Postimerkki on maksu kirjeen lajittelusta ja kuljetuksesta eli tehdystä työstä, ei suinkaan siitä leimasta. Leima voi koneellisessa lajittelussa joskus jäädä pois, päivityksessä kerrotaan.

– Jos kaupasta saa ostettua väärennetyllä setelillä tavaran, onko se kaupan syy vai sen, joka huijaa? 


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Päivityksessä muistutetaan myös siitä, että Postia ei tueta verovaroin, eikä postinkäsittely ole ilmaista. 

– Emme ole lisäämässä valvontaa, sillä meidän mielestämme ihmisiin voi luottaa.

Posti haluaa lisäksi muistuttaa, että jokainen huomattu väärennös tutkitaan, sillä väärien tai jäljiteltyjen postimaksumerkintöjen, samoin kuin postimaksuna kertaalleen jo käytetyn postimerkin käyttäminen tai kierrättäminen on postimaksumerkintärikkomus.

– Aitoa postimerkkiä on helppo käyttää – ei tarvitse askarrella saksien tai liiman kanssa, päivityksessä todetaan.

Lähteet: Facebook, Posti

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.