Jukurit jatkaa taistelua! TPS tasoitti sarjan Tapparaa vastaan

Mikkelin Jukurit otti selkä seinää vasten 5–2-kotivoiton Oulun Kärpistä ja jatkaa taisteluaan jääkiekon SM-liigan puolivälierissä. Illan kahdessa muussa parissa jouduttiin jatkoeriin.

Ennen tiistaita Kärpät oli vienyt sarjan kaikki kolme aiempaa kohtaamista nimiinsä. Jukurit sai loistoalun illan painepeliin, kun Konsta Helenius karvasi kiekon Kärpät-pakilta Victor Berglundilta. Helenius pelasi lötön Ondrej Kovarcikille, joka ei erehtynyt.

Jukurit tekee 1-0 maalin 1:18
Ondrej Kovarcik rankaisi Kärppien Victor Berglundin karmivasta virheestä.

Kärpät kavensi hetken päästä ylivoimalla, kun Aleksi Antti-Roiko tarjoili ja Joonas Kemppainen heilutti maaliverkkoja. Jukurit karkasi toisessa erässä parhaimmillaan jo 3–1-johtoon. Patrik Puistola vastasi isäntien illan toisesta ja Jesper Piitulainen kolmannesta maalista.

Kärppien maalivahtia Niclas Westerlundia vietiin Jukureiden kolmannessa maalissa – kenttämestarin erikoisen kautta.

Mitä ihmettä, Niclas Westerholm? Kärpät-vahdilta karmiva virhe Mikkelissä 1:07
Kärppien maalivahdille Niclas Westerlundille kävi lapsus Jukurien kolmannessa maalissa.

Kärpät kavensi illan toisella ylivoimamaalillaan, kun asialla oli Teemu Turunen. Jukureiden voitto varmistui, kun Patrik Puistola iski loppuhetkillä kaksi osumaa. Toinen näistä tärähti tyhjiin ja toinen syntyi ylivoimalla. Puistola sai hattutempun kasaan ajassa 59.24.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran torstaina Oulussa.

Turussa ja Helsingissä jatkoerään

Turussa ratkaisu TPS:n ja Tapparan välillä venyi jatkoerään 1–1-tasatilanteessa. Sitä ehdittiin pelata reilut 11 minuuttia, kun puolustaja Casimir Jürgens tuikkasi isännille 2–1-voittomaalin. Jürgens oli viime keväänä voittamassa Suomen mestaruutta Tapparan paidassa.

Avauserässä Tappara aloitti maalinteon, kun Anton Levtchi sivalsi näyttävästi kiekon maaliin ylivoimalla. TPS tasoitti toisen erän lopussa Markus Nurmen kolmannella pudotuspeliosumalla.

Ottelusarja on nyt neljän kotivoiton jälkeen tasan 2–2. Viides puolivälierä pelataan perjantaina Tampereella.

Jukurien tavoin pakkovoiton edessä kotonaan ollut HIFK taisteli Pelicansia vastaan 1–1-tasoihin toisessa erässä. Juha Jääskän heitto muutti suuntaa lahtelaisten puolustajasta ja ohjautui maaliin. Pelicansin toisen erän johtomaalista vastasi Kasper Puutio.

Ratkaisua joudutaan Helsingissä hakemaan jo toisesta jatkoerästä. Pelicans on maalin päässä välieräpaikasta johtaessaan ottelusarjaa jo 3–0.

Pelicans tekee 0-1 maalin 1:21
Kasper Puutio iski Pelicansille 1-0-johtomaalin HIFK:n vieraana.

TPS tekee 1-1 maalin 1:31
Markus Nurmi sivalsi TPS:n 1-1-tasoihin Tappara vastaan.