Joulukuun ottelutulot pyöreä nolla! Seurapomo kertoo, millä konsteilla tilanteesta selvitään ja kommentoi myös lomautuksia: "Siinä ei ole oikein järkeä"

7:03
"Asettaa seurat haastavan tilanteen eteen" – SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen arvelee, ettei lomautuksilta voida välttyä ylimääräisen pelitauon aikana.

Jääkiekon SM-liigan pelitauko osuu erityisen kovaa Mikkelin Jukureihin. Joukkue menettää alueella vuoden loppuun saakka voimassa olevien yleisötilaisuusrajoitusten vuoksi viisi kotiottelua, jotka on määrä pelata keväkauden aikana.

SM-liigan hallitus päätti keskiviikkona seisauttaa sarjan pelit 3.–19. joulukuuta väliksi ajaksi. Joulutauon jälkeen seuraavat ottelut ovat kalenterissa vasta 26. joulukuuta, joten ottelutauko venyy reilun kolmen viikon mittaiseksi.

Kolmella liigapaikkakunnalla yleisörajoitukset ovat voimassa vuoden loppuun saakka, Jukurit, KalPa ja SaiPa pelaavat kotikaukaloissaan aikaisintaan vasta vuoden 2021 puolella.

Jukureiden puheenjohtaja Jukka Toivakka sanoo seuran menettävän viiden siirretyn ottelun vuoksi kuusinumeroisen summan euroja. 

– Vaikka katsojamäärät ovat olleet vähäisempiä kuin perinteisesti, kaikki ottelutapahtumat ovat tuottaneet tähän asti. Se siiryy myöhemmälle, toivotaan, että keväälle. Kun positiivisesti ajatellaan, tämä aiheuttaa tulojen siirtymisen vähän myöhempään vaiheeseen kautta. Nyt pitää sopeutua tähän tilanteeseen joulukuun osalta.

Jukureissa oli sovittu pelaajien kanssa joulukuun palkkojen leikkaamisesta jo ennen keskeytyspäätöstä. Muun henkilöstön kanssa taas oli sovittu kauden aikana toteutettavista lomautuksista. Toivakka kertoo, että näitä lomautuksia aikaistetaan ja ne pidetään pääsääntöisesti joulukuussa.  
Muita säästöjä Mikkelissä haetaan esimerkiksi jäähallivuokrista, joista keskustellaan kaupungin kanssa.

– Tällaisia haetaan, mihin pystytään nopeasti vaikuttamaan. Niistä haetaan joko absoluuttisia säästöjä tai niin, että siirretään keväälle maksettavaksi.

Joukkueen lomauttamiseen Jukureissa ei olla ryhtymässä, ainakaan, jos pelitauko jää nyt päätetyn mittaiseksi. Koronapandemian vuoksi nopeutettu lomautusprosessikin kestää yt-neuvotteluesityksen antamisesta lomautusten aloittamiseen vähintään 15 päivää, mikä muutaman viikon pelitauon aikana tuntuu haastavalta.

– Nyt, kun näyttää, että (pelitauko) koskisi vain joulukuuta, siinä ei ole oikein järkeä.

Pelejä lukuun ottamatta Jukurien arki pyörii normaalisti.

– Meillä on lupa harjoitella ja harjoitukset pyörivät. Kun ei kolmeen viikoon päästä pelaamaan, voidaan harjoitella kovempaakin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja