Vahvistus: SM-liiga jää ennenaikaiselle joulutauolle

3:50
Lukko-luotsi Pekka Virta kommentoi SM-liigan koronatilannetta ja vääjäämättömältä näyttänyttä pelitaukoa tiistain kierroksen jälkeen.

Jääkiekon SM-liigan runkosarja on asetettu tauolle 3.-19. joulukuuta vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi, liiga tiedottaa. Suunnitelman mukaan otteluiden on määrä jatkua joulun jälkeen 26. joulukuuta.  

Aluehallintoviranomaiset ovat antaneet tällä viikolla tiukempia rajoituksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Yleisörajoituksista johtuen Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallitus päätti asettaa sarjan tauolle.

– Olemme tehneet syksyn mittaan paljon töitä varmistaaksemme yleisön, pelaajien ja työntekijöiden turvallisuuden ottelutapahtumissa ja onnistuneetkin siinä työssä hyvin. Nyt kuitenkin virustilanne on muuttunut usealla alueella huonompaan suuntaan, joten rajoitukset ovat ymmärrettäviä. Ilman yleisöä pelaaminen ei kuitenkaan ole meille taloudellisesti mahdollista, SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kommentoi tiedotteessa. 

– Uskomme, että tautitilanne saadaan hallintaan nopeasti näillä toimenpiteillä ja pääsemme jatkamaan runkosarjaa. Tarkoituksena on edelleen pelata täysi runkosarja, Hiltunen jatkaa. 

SM-liigan mukaan kaikki yllä mainitulle aikavälille pelattavaksi merkityt ottelut siirrettään myöhempään ajankohtaan. SM-liiga ja joukkueet tiedottavat siirtyneiden otteluiden uusista ajankohdista myöhemmin. 

Tänään SM-liigassa pelataan vielä Ässät-KooKoo-ottelu. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja