Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Teemu Ramstedt antoi mielipiteensä SM-liigan ottelutauosta – "Haastavaa aikaa jokaiselle"

2:34
Videolla Teemu Ramstedtin mietteitä SM-liigan ottelutauosta.

Suomen jääkiekkoilijat ry:n eli Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Teemu Ramstedt otti kantaa SM-liigan ottelutaukoon.

SM-liiga ilmoitti keskiviikkona jäävänsä pidennetylle joulutauolle Suomessa vallitsevan haastavan koronavirustilanteen vuoksi. Hallituksen ja eri maakuntien rajoituksien vuoksi lähes kaikki SM-liigajoukkueet joutuivat siirtämään kotiotteluitaan. Tästä johtuen SM-liiga joutui reagoimaan ja keskeyttämään pelit tapaninpäivään asti.

Koronavirus aiheutti SM-liigalle haasteita jo keväällä, joten Pelaajayhdistys on osannut varautua mahdollisiin haasteisiin, joita kauden aikana tulee eteen.

– Tietysti tämä kausi on ollut todella haastava. Tässä on jouduttu menemään päivä kerrallaan eteenpäin koko ajan ja odottamaan päätöksiä joka suunnasta, Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Teemu Ramstedt toteaa Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Jatkuva epätietoisuus voi monille pelaajille olla raskastakin, mikä voisi pahimmillaan vaikuttaa pelaajien motivaatioon. Ramstedt kuitenkin painottaa, että kaikki haluavat pelata kauden kunnolla ja turvallisesti loppuun.

– Varmasti haastavaa aikaa jokaiselle, ja vähän yksilökohtaistakin. Kyllä meillä on yhdessä kova halu pelata näitä pelejä. Luulen, että kaikki haluavat sinne kentälle mahdollisimman nopeasti. Sitä kautta motivaatio tulee. Yhdessä on tehty monenlaisia toimia koko ajan. Yhdessä haluamme mahdollisimman nopeasti takaisin peleihin, Ramstedt sanoo.

Vaikka SM-liiga jää ottelutauolle, ei joukkuetoiminta lakkaa. Joukkueet harjoittelevat ottelutauon aikana lähes normaalisti, mutta otteluiden puute antaa tilaa myös erilaiselle treenaamiselle kuin kauden aikana.

– Muutamassa viikossa tietysti joukkueena pyritään harjoittelemaan ja tekemään asioita yhdessä, mutta varmaan enemmän vapaapäiviä ja palautumista sinne väliin. Fysiikkaharjoittelullekin jää tilaa, mitä ei välttämättä muuten pelikauden aikana pysty harjoittelemaan, kun on paljon pelejä. Sitä kautta tauko käytetään myös hyödyksi.

SM-liigan on määrä jatkua jälleen 26. joulukuuta. Ramstedt ei usko, että yli kolmen viikon tauko näkyy merkittävästi pelaajien ja joukkueiden peliesityksissä.

– Jos tuo pysyy muutamassa viikossa, en näe siinä isoa ongelmaa, jos joukkueena pystyy harjoittelemaan. Kilpailullisesti joukkueet ovat samalla viivalla, Ramstedt sanoo.

Ottelutauon myötä SM-liigan otteluohjelmaa joudutaan viilaamaan, jotta pelaamatta jääneet ottelut saadaan pelattua ennen pudotuspelejä. Aikataulullisia ongelmia ei kuitenkaan Ramstedtin mukaan tarvitse murehtia vielä.

– Se on haaste, miten aikataulut saadaan soviteltua. Totta kai joudutaan myös kevättäkin miettimään, että onko sitä mahdollista venyttää. Se on sitten sen ajan murhe.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja