Mainos

Joulu sai verkkohuijarit liikkeelle – varo nettikauppojen nimissä lähetettyjä huijausviestejä

Jouluostosten teko verkkokaupoissa on saanut huijarit iskemään silmänsä Amazon-verkkokaupan asiakkaisiin, kertoo FOX News.

Yhä useampi tekee joululahjaostoksensa netissä välttyäkseen ruuhkalta ja jonottamiselta tavarataloissa. Näyttäisi myös siltä, että verkkohuijaritkin ovat löytäneet tiensä verkkokaupoille.

Verkkokauppajätti Amazonin asiakkaita on viime päivinä lähestytty sähköpostein, joissa asiakkaan tilauksessa kerrotaan olevan ongelmia. Asiakasta pyydetään vahvistamaan tietonsa vastaamalla kyseiseen sähköpostiviestiin, jotta tilaus saataisiin eteenpäin.

Viestissä on mukana linkki, joka vie tietojenkalastelusivustolle.

Kun asiakas on täydentänyt tietonsa sivuston lomakkeeseen, avautuu Amazonin oikea verkkosivu. Tarkkasilmäisinkään ei siis välttämättä hoksaa tulleensa juuri huijatuksi.

Amazonin mukaan huijausviestin otsikko on ”Your Amazon.com order cannot be shipped” ja lähettäjän osoite päättyy “@amazon.com”.

Verkkokauppa kehottaa aina ensin tarkistamaan Amazonin omilta sivuilta tilauksen tilanteen, ennen kuin menee klikkaamaan moisten viestien sisältämiä linkkejä.

 

Lähde: FOX News

***

7:04

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.