Joukkoampuminen herätti keskustelun Tshekissä: Pitäisikö aselupia peruuttaa mielenterveysongelmien takia?

Silminnäkijä Prahan joukkoampumisesta: "En olisi uskonut, että tällaista tapahtuu Prahassa" 1:20
Silminnäkijä kertoo Prahan joukkoampumisesta: "En olisi uskonut, että tällaista tapahtuu"

Torstaina tapahtunut joukkoampuminen herättää Tshekissä keskustelua tarpeesta peruuttaa aselupia luvanhaltijoiden mielenterveysongelmien takia, sanoo Suomen Prahan-suurlähetystön edustuston päällikkö.

Prahan yliopiston torstaisen joukkoampumisen uhrien joukossa ei ole suomalaisia, kertoi edustuston päällikkö Pasi Tuominen Suomen Prahan-suurlähetystöstä STT:lle perjantaina.

Joukkoampumisessa kuoli yhteensä 14 ihmistä, mukaan luettuna epäilty ampuja. Lisäksi ampumisessa haavoittui 25. Heidän joukossaan oli kolme ulkomaalaista, joista kaksi Arabiemiraateista ja yksi Hollannista.

Tuominen uskoo, että ampuminen herättää Tshekissä keskustelua tarpeesta peruuttaa aselupia luvanhaltijoiden mielenterveysongelmien takia.

–  Tämä on sen luokan kansallinen tragedia, että keskustelu tästä jatkuu varmasti myös poliittisella tasolla, mutta vielä ei ole siihen aika. Nyt on aika surra uhreja ja auttaa heitä, jotka ovat loukkaantuneet, Tuominen sanoi.

Tshekin hallitus on julistanut maahan lauantaiksi suruajan. Liput lasketaan tuolloin virallisissa rakennuksissa puolitankoon ja puoliltapäivin vietetään minuutin pituista hiljaista hetkeä.

Tuomisen mukaan useat edustustot, mukaan lukien Suomen Prahan-suurlähetystö, osallistuvat suruliputukseen jo perjantaina.

Lue myös nämä Prahan joukkoampumiseen liittyvät artikkelit:

Video näyttää, kuinka poliisi toimi Prahan yliopiston joukkoammunnassa 0:53
Video näyttää, kuinka poliisi toimi Prahan yliopiston joukkoammunnassa

Lue myös:

    Uusimmat