Mainos

”Jos vain voisin palata ajassa taaksepäin” – lapsensa menettänyt äiti kertoo, miksi rintaruokinta ei aina ole paras vaihtoehto

Imettämiseen sokeasti luottanut äiti menetti vastasyntyneen poikansa hirveällä tavalla. 

Siitä asti, kun Jillian Johnsonin vastasyntynyt poika kuoli viisi vuotta sitten, surun murtama äiti on pelännyt ihmisten reaktiota, jos hän paljastaisi tragedian yksityiskohdat. Nyt vuosien kuluttua äiti on kuitenkin päättänyt kertoa tarinansa varoittaakseen muita vanhempia vaarasta, joka maksoi hänen poikansa hengen.

Perhe kotiutettiin aivan liian aikaisin 

Johnson synnytti poikansa Landonin hätäsektiolla helmikuun 25. päivä vuonna 2012. Synnytyksen jälkeen imetyskonsultit, sairaanhoitajat ja lääkärit kertoivat perheelle, että Johnsonilla saattaisi olla vaikeuksia imettää munasarjojen monirakkulataudin vuoksi. Tästä varoituksesta huolimatta asiantuntijat olivat sitä mieltä, että tuore äiti voisi aivan hyvin imettää. 

Ensimmäisten 24 elintuntinsa aikana Landon ei tuntunut saavan tarpeekseen äitinsä rinnan imemisestä. Äiti imetti poikaansa yli yhdeksän tuntia, mutta märkiä vaippoja ei syntynyt. Sairaalan henkilökunta alkoi olla hieman huolissaan äidin maidontuotannosta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Luotin siihen, että lääkärit ja hoitajat auttavat minut tästä läpi. Vielä enemmän sen jälkeen, kun olin lääketokkurassa hätäsektiosta ja koska tämä oli ensimmäinen vauvani, äiti kertoo.

Alle kahdessa vuorokaudessa poika oli menettänyt kymmenen prosenttia syntymäpainostaan ja itki jatkuvasti, mutta näistä seikoista huolimatta perhe kotiutettiin kolmannen sairaalapäivän jälkeen. Kukaan ei ymmärtänyt, että lapsi ei yksinkertaisesti saanut riittävästi maitoa. 

– Minulla ei ollut aavistustakaan siitä, että hän lohduton, koska hän oli kuolemassa nälkään – kirjaimellisesti.

Nälkiintymien merkit olivat ilmassa

Perhe ei ehtinyt olla kotona vuorokauttakaan, kun heidän pienen poikansa sydän pysähtyi nestehukan vuoksi ja hänet kiidätettiin takaisin sairaalaan. Oltuaan 15 päivää tehohoidossa elämää ylläpitävät koneet pysäytettiin ja Landonin elämä päättyi. 

Johnson kertoo erään lääkärin sanoneen hänelle, että vaikka rintaruokinta on paras vaihtoehto, sitä olisi pitänyt täydentää pulloruokinnalla.

– Sillä tavalla olisi varmistettu, että vauva saa syödäkseen tarpeeksi. Jos vain voisin palata ajassa taaksepäin, äiti kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vastasyntyneiden aivotutkimukseen erikoistuneen Christie del Castillo-Hegyin mukaan tässä tapauksessa lääkäreiden olisi pitänyt osata lukea nälkiintymisen merkkejä.  

– Jos lapsi saa vain murto-osan kalorintarpeestaan varhaisessa rintaruokinnassa, hän voi kokea vakavaa nälkää ja janoa, minkä vuoksi hän huutaa ja häntä pitää imettää jatkuvasti, jos se on ainoa tarjottava kaloreiden ja nesteen lähde, lääkäri kertoo.

Johnson kertoo, ettei hänelle tullut mieleenkään, että tällaista voisi tapahtua vastasyntyneelle. Nyt hän haluaakin varmistaa, että muut vanhemmat osaavat lukea näitä vakavia varoitusmerkkejä. Vaikka hän oli ennen synnytystä lukenut kaikki mahdolliset oppaat ja kirjat, tämä oli asia, johon hän ei ollut osannut valmistautua.

Lähde: Woman’sDay 

***

3:30

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.