Jope Ruonansuun "helevetin noppee" formula on myynnissä – katso, kuinka "Jormula" kulki Jopen käsissä

Jope Ruonansuun "Jormula" Teknavin esittelyssä 1:18
Jope Ruonansuu esitteli "Jormulaansa" Teknaville vuonna 2012. Mistä ajatus autoon lähti? Videolla Ruonansuu myös näyttää, kuinka Jormula kulkee!

Rakastetun koomikon ainutlaatuinen kilpuri etsii uutta kotia.

Harva tietää, että edesmennyt koomikko Jope Ruonansuu suunnitteli itselleen formula-auton. "Jormula" on nyt myynnissä kantahämäläisessä Koiviston Autotalossa.

Auton omistaa autotalon perustaja, hämeenlinnalainen Miikka Koivisto, joka törmäsi Jormulaan ensimmäisen kerran vuonna 2012, kun sitä esiteltiin Maikkarin Teknavi-ohjelmassa. Ohjelma tunnettiin vielä tuolloin nimellä Teknari.

Koivisto hankki auton syksyllä 2020 Ruonansuun yrityksen huutokaupasta. Rakastettu koomikko menehtyi heinäkuussa 2020 vain 56-vuotiaana.

– Ruonansuu keräsi ja rakasti autoja. Hän suunnitteli itse formula-auton, joka oli yksi hänen autokokoelmansa erikoisuuksista. Jope oli automies henkeen ja vereen. Hän kuvaili julkisuudessakin, että autossa piti olla Elvis-meininkiä, Koivisto kertoo Torin tiedotteessa.

Tosiostaja vielä etsinnässä

Vuonna 2009 rakennettu Jormula on ajokuntoinen ja kaksipaikkainen. Nopeusmittaria ainutlaatuisesta autosta ei löydy, mutta 1,6-litraisella bensakoneella varustettu kilpuri kulkee legendan mukaan jopa 170 kilometriä tunnissa. Huippunopeutta ei osaa kertoa Koivistokaan, vaikka on autolla ajanutkin.

Millainen ajettava Jormula sitten on? 

– Eksoottinen. Isolla E:llä, Koivisto sanoo MTV Uutisille.

– Siinä tuntuu voima, taide ja hiukan huumorikin, hän jatkaa.

Kupla-Volkkarin alustalle rakennetun auton lasikuituisen korin suunnitteli ja piirsi Ruonansuu itse. Auto on tehty Formula Vee -luokan vaatimusten mukaisesti, mutta sillä ei koskaan ajettu virallisissa kilpailuissa. Monista muista luokan autoista poiketen Ruonansuun Jormula on kaksipaikkainen. Suorituskykyisimpien Formula Vee -luokan autojen huippunopeus lähentelee kahtasataa.

Huhujen mukaan näkemyksensä Jormulasta olisi sen suunnitteluvaiheessa tarjonnut myös Kimi Räikkönen

– Uskon, että tässä projektissa on ollut monta mukana ja ehkä itse Jäämieskin, mutta vedenpitävää faktaa ei minulla valitettavasti ole.

Autosta pyydetään sen myynti-ilmoituksen mukaan 24 930 euroa.

– Ostotarjouksia on tullut, mutta tosiostaja vielä puuttuu. Autolle on vähän vaikeaa antaa täsmällistä hinta-arviota sen erikoislaatuisuuden takia, Koivisto sanoo tiedotteessa.

Hän toivoo näkevänsä auton vielä jonain päivänä kilparadalla.

– Toivotaan että Jormulalla haetaan vielä joskus pokaali, kenties Kimi itse puikoissa! Koivisto lohkaisee MTV Uutisille.

Ruonansuun antamat tiedot autosta

  • Malli: Formula Vee
  • Vuosimalli: 2009
  • Moottori: 1,6 l
  • Teho 110 hv
  • 0–100 km/h: "Helevetin noppee"
  • Huippunopeus: n. 170 km/h
  • Kulutus: Ei tietoa

Lähde: Tori

Lue myös:

    Uusimmat