Tällainen on Valtteri Bottaksen itse ostama äreä siviiliauto – "Maailmassa, jossa usein mennään sopimusvelvoitteiden ehdoilla..."

Valtteri Bottas osti uuden siviiliauton 0:28
Katso videolta kuvia Valtteri Bottaksen uudesta siviiliautosta.

Maailman nopeimman nastolalaisen autotalliin on tullut lisää täytettä. Valmistaja korostaa, että auto ei ole lahja tai osa sponsorisopimusta, vaan se on ostettu itse.

Alfa Romeon F1-tähti Valtteri Bottas vastaanotti avaimet tuliterään Alfaan maanantaina Italian Torinossa.

Harvinaisuuksiksi jääviä Giulia GTA -malleja tullaan valmistamaan yhteensä vain 500 kappaletta.

Lippulaivaversio GTAm on sisaruskatraasta ärein ja kaikkein väkevimmin radalle suunniteltu. Auton luonteesta kertoo paljon se, että takapenkit ovat saaneet tehdä tilaa turvakaarille. Edessä istutaan 6-pistevöillä varustetuissa hiilikuiturunkoisissa kisaistuimissa.

Auton hintalappu lähentelee 200 000 euron rajapyykkiä ennen veroja. Alfa Romeon tiedotteen mukaan Bottas osti autonsa itse. Tämä tekee hänestä samalla Alfa Romeon mukaan heidän "heimonsa" täysimääräisen jäsenen.

– Hänen halunsa liittyä Giulia GTA -omistajien eksklusiiviseen sisäpiiriin tekee meidät erittäin ylpeiksi. Tässä maailmassamme, jossa usein mennään sopimusvelvoitteiden ehdoilla, juhlistamme tänään jotain ihan muuta. Valtteri on osoittanut, että toisinaan valintojamme ohjaa intohimo, Alfa Romeon F1-tallipäällikkö Cristiano Fiorio hehkutti maanantain tilaisuudessa.

Nastolalaisen uuden siviiliauton konepellin alla mylvii 2,9-litrainen kaksoisahdettu V6, josta ulosmitataan yhteensä 540 hevosvoimaa.

Kyseessä on Alfan historian kallein ja tehokkain katulaillinen auto.

Katso yllä olevalta videolta kuvia Bottaksen auton luovutustilaisuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat