Mainos

Joogasta saattaa olla apua menopaussin aikaisiin unihäiriöihin

Tutkimuksessa yritettiin etsiä vaihtoehtoisia hoitomuotoja hormonaalisille hoidoille, joita yleensä käytetään lievittämään menopaussin aikaisia oireita.

Amerikkalaisen Group Health Research instituutin toteuttamassa tutkimuksessa huomattiin, että 12 viikon joogakurssi auttoi menopaussista kärsiviä naisia nukkumaan paremmin. Joogan ja paremman unen välinen linkki oli kuitenkin tutkimuksen ainoa merkittävä löydös. Jooga ei auttanut esimerkiksi kuumiin aaltoihin tai yöhikoiluun.

– Monet naiset kärsivät uniongelmista menopaussin aikana, joten on hyvää tietoa, että jooga saattaa auttaa heitä, johtava tutkija, tohtori Katherine Newton sanoi.

Menopaussin aikaisia kuumia aaltoja ja yöhikoilua on hoidettu lähinnä hormonaalisella lääkityksellä, mutta monet naiset eivät enää halua hormonihoitoa. Tämän takia Newtonin johtama tutkimus yritti etsiä josko joogasta, urheilusta tai Omega 3 -rasvoista olisi ollut apua menopaussin oirehdintaan. Tutkimuksen otanta oli 249 naista.

Myös urheilu paransi unen laatua hiukan ja vähensi myös masennusoirehdintaa, mutta linkki ei ollut tilastollisesti merkittävä. Omega 3 -rasvat eivät vaikuttaneet menopaussioirehdintaan millään tavalla.

Katso Namaste jooga AVAlla aamuisin kello 07.55

Katsomo-video ei ole saatavilla

Lue myös:

AVA / Emmi Maaranen

Kuvat: Shutterstock

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja