Joogan ihmevaikutukset rintasyöpäpotilaille

Jooga on terveysvaikutuksista tunnettu liikuntamuoto. Tutkijoiden mukaan lempeästä lajista on hyötyä myös rintasyöpäpotilaille.

Jooga on hyvästä myös rintasyöpäpotilaille, The Strir uutisoi. Näin jooga vaikuttaa kehoon ja mieleen.

Vähentää masennusta

Tutkijat ovat huomanneet, että syöpähoitoja, kuten kemoterapiaa, läpi käyvät naiset, olivat elämänmyönteisempiä ja heillä oli vähemmän negatiivisia ajatuksia, kun he kävivät 10 viikon joogakurssin.

Vähentää uupumusta

Tutkimukset ovat osoittaneet, että naiset, jotka käyvät läpi rintasyöpähoitoja, kärsivät vähemmän väsymyksestä ja olivat energisempia joogatunnin jälkeen. Sama tutkimustulos huomattiin myös syövästä toipuvien naisten keskuudessa.

Vähentää ahdistusta ja stressiä

Syöpädiagnoosin saaminen ja hoitojen läpi käyminen on stressaavaa. Joogan syvien hengitysharjoitusten on osoitettu vähentävän stressiä ja ahdistusta.

Parantaa immuunijärjestelmää

Stressin väheneminen ei tee vain naisten olosta parempaa, vaan stressin vähenemisellä voi olla positiivisia vaikutuksia immuunijärjestelmään, jolloin keho pystyy taistelemaan paremmin kasvainta vastaan.

Lieventää kroonista kipua

Tutkimuksen mukaan naiset joilla on metastaattinen rintasyöpä ja jotka harrastavat joogaa, kärsivät merkittävästi vähemmän kivuista harjoitusta seuraavana päivänä.

Vähentää unettomuutta

Syöpäpotilaat ovat raportoineet, että he nukahtivat nopeammin ja nukkuivat sikeämmin joogaharjoituksen jälkeen.

Tarjoaa hellävaraista treeniä

Jooga kehittää myös voimaa ja notkeutta ja antaa naisille kokonaisvaltaista hyvinvointia. Säännöllisen harjoittelun on todettu rintasyöpään kuolleisuutta.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock/Konstantynov

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja