Jo 12 miljoonaa ihmistä on nähnyt TikTokin "aurinkovoideniksin" – älä missään nimessä kokeile

Osaatko levittää aurinkovoidetta oikein? Moni tekee saman virheen – katso ohje 2:01
Älä koskaan leiki aurinkosuojan kanssa! Osaatko levittää aurinkovoidetta oikein? Moni tekee saman virheen – katso ohje!

Contouring-niksi nousi suursuosioon TikTokissa. Sitä ei tosin pitäisi missään nimessä kokeilla, varoittaa asiantuntija.

Somemaailmassa on jo pitkään voinut bongata erilaisia contouring-tekniikoita. Kyseessä on meikkaustapa, joka korostaa tai häivyttää kasvojen piirteitä. TikTok-kansa on kuitenkin nyt hullaantunut contouring-vinkkiin, josta on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Niksillä jo 12 miljoonaa katselua

Metro-lehden mukaan niin sanottua aurinkovoide-contouringia esittelevä niksivideo on kerännyt runsaasti katsojia siitä huolimatta, ettei kikkaa kannattaisi kokeilla.

Eli Withrow'n jo vuonna 2020 jakamalla kikalla on jo yli 12 miljoonaa katselukertaa.

Kertoi keksineensä "aurinkovoide-contouringin"

Videollaan Eli selittää, että kasvot suojataan kauttaaltaan kertoimen 30 aurinkovoiteella. Tämän jälkeen iholle lisätään hyvin korkean suojakertoimen aurinkovoidetta kohtiin, joihin normaalisti levitettäisiin korostusmeikkiä.

Nainen kertoo täysin mutu-tuntumalla olettavansa, että näin kasvoille syntyy "auringon luoma contouring-meikki".

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Älä rusketa ihoa tahallisesti: "Vaarallista kaikille ihotyypeille"

Ihon tahallinen ruskettaminen tai suojaaminen vähäisemmällä aurinkosuojakertoimella on kuitenkin hyvin huono ajatus, sillä ruskettuminen on ihon puolustusmekanismi aurinkoa vastaan.

– Contouring-tekniikka aurinkovoiteella voi olla vaarallista kaikille ihotyypeille, koska varsinkin UVB-valo aiheuttaa auringonpolttamia, jotka voivat johtaa ihosyöpään, ja suojaamattomilla ihoalueilla riski on korkeampi, Metron haastattelema ihotautilääkäri Emma Coleman toteaa.

Ihon palaminen lisää ihosyövän riskiä

Ihon palaminen lisää selvästi ihosyövän riskiä. Erityisen haitallista on ihon toistuva palaminen lapsena tai nuoruudessa.

Colemanin mukaan hyvin vaaleaihoisille aurinko on erityisen suuri riski.

– Toissijainen riski on pitkäaikainen ihovaurio. Jopa minimaalinen altistus UVA-valolle suojaamattomana voi johtaa ihon kiihtyneeseen ikääntymiseen, kuten ryppyihin ja tummien läiskien muodostumiseen.

Katso myös: MTV Uutisten toimittaja tarkistutti kaikki luomensa niihin erikoistuneella hoitajalla. Mitä löytyi? Juttu jatkuu videon alla.

Luomien ja ihomuutosten omaseuranta on äärimmäisen tärkeää – toimittajamme kävi tarkistuttamassa ihonsa luomihoitajalla 6:23

Iho kannattaa aina suojata auringolta hyvin, sillä vaurioita ei voi peruuttaa. Aurinkosuojaa ei siis tule käyttää "meikkaamiseen".

Eli itsekin huomautti toisella videollaan, että kokeili niksiä vain kahden päivän ajan, eikä varsinaista huomattavaa tulostakaan syntynyt.

– Käyttäkää aina aurinkosuojaa, hän muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat