Jessica todisti nuoren miehen epäitsekästä tekoa junassa – antoi kodittomalle kengät jaloistaan

Tuntematon mies auttoi koditonta nähtyään tämän jalassa olevan käyttökelvottomassa kunnossa olevat kengät.

Kun viimaiset kelit piinasivat Chicagoa, eräs hyväntekijä päätti ojentaa auttavan kätensä sitä tarvitsevalle. Tai oikeastaan kenkänsä.

Tilannetta samassa junanvaunussa seurannut Jessica Bell kertoi tapauksesta Facebookissa. Bellin päivityksen mukaan hän oli matkaamassa junalla kotiin, kun hän huomasi kodittoman miehen istuvan vastapäätä. Naisen mukaan kodittoman miehen kengät vetelivät viimeisiään, ja hänellä oli jaloissaan monta paria sukkia epätoivoisena yrityksenään pitää jalat lämpiminä kenkien kurjasta kunnosta huolimatta.

Sukkakerroksista huolimatta jaloista tihkui verta niiden läpi.

Hyväntekijä puuttui peliin

Samassa junassa matkusti Bellin kertoman mukaan toinenkin mies. Tämä mies oli nuorempi, ja kantoi mukanaan olka- ja matkalaukkuja. Tämän miehen jalkoja lämmittivät suuret, mustat talvisaappaat, jotka näyttivät niin uusilta kuin kalliiltakin.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä

Yhtäkkiä nuori mies otti saappaansa pois jaloistaan ja antoi ne vanhemmalle miehelle. Bell kertoo, että mies avasi matkalaukkunsa ja otti sieltä parin sukkia antaen nekin kodittomalle. Itselleen mies kaivoi matkalaukustaan varaparin kenkiä.

– Nämäkin kengät ovat mukavat, mutta eivät niin mukavat kuin saappaat. Ne olisivat myös mahtuneet vanhalle miehelle, mutta ne eivät olleet sitä, mitä tämä vanha mies tarvitsi, Bell kirjoittaa.

"Kengät hänen jaloistaan"

Nuori mies kehotti koditonta miestä puhdistamaan jalkansa ja vaihtamaan vanhat sukat uusiin. Tämän jälkeen mies jäi pois junasta.

– Ne meistä, jotka ovat tarpeeksi lähellä nähdäkseen ja kuullakseen sananvaihdon, tyrmistyvät. Kengät hänen jaloistaan, Bell ihmettelee.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Rakastan sitä, että aikana, jolloin viha ja välinpitämättömyys vallitsevat, hiljainen myötätunto ilmestyy vailla varoitusta.

Bell toivoo, että moni ottaisi mallia nuoren miehen esimerkistä. Hänen päivitykseensä onkin reagoitu jo yli 42 000 kertaa, ja sitä on jaettu liki 22 000 kertaa. Päivitykseen tulleissa tuhansissa kommenteissa ylistetään miehen tekoa. 

***

1:42

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.